av Sondre Båtstrand | mars 15, 2011  

Bergen er best uten atomkraft

Sikker er bare risikoen, sier Die Grünen om atomkraft

"Sikker er bare risikoen", sier Die Grünen om atomkraft

I 1974 hindret lokalbefolkningen bygging av atomkraftverk i Lindås, for fem år siden prøvde Bergen energi å få tillatelse til å bygge atomkraftverk, og i fjor foreslo professor Jon Samseth atomkraftverk i Bergensområdet. Når vi leser om katastrofen i Japan, kan vi prise oss lykkelige for at planene aldri har blitt realisert. Bergen er tryggest på fornybar energi.

Jeg tror at det som skjer i Japan, viser hele verden tydelig at den illusjon som atomverkprodusenter og multinasjonale selskaper har villet selge oss, den har nå sprukket, sier Eva Joly som sitter i EU-parlamentet for De Grønne, mens Tyskland stenger atomkraftverk bygget før 1980.

Å bygge atomkraftverk er ikke bare en ekstremt dyr investering som skaper radioaktivt avfall som må lagres under stor sikkerhet i 100 000 år, det er også en konstant risiko for radioaktive utslipp og nedsmeltinger. Samme hvor mye atomkraftindustrien prøver å innbille oss at atomkraft er sikkert, så er det bare risikoen vi kan være helt sikker på. Det er en risiko vi ikke trenger å utsette oss for.

Bergens energi skal komme fra fornybare kilder!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Har du ein kommentar til denne artikkelen:

http://nextbigfuture.com/2008/03/deaths-per-twh-for-all-energy-sources.html

Sondre: Hmmmm, at folk faller ned fra taket under montering av solcellepaneler gjør ikke meg til en tilhenger av atomkraft, men det var jo en artig oversikt. Og husk sikkerhet på taket!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror du japanerne kommer til å tenke på å utvinne energi fra noe annet enn atomkraftverk? Jeg tror at de neppe kommer til å rigge ned noen av kraftverkene som fungerer. Dette er fordi Japan trenger utrolig mye strøm, og atomkraft er svært effektivt. Derfor har myndighetene holdt tilbake opplysninger vedrørende krisa i Kraftverket i Fukushima. Men hvis et privat selskap som tilbyr billige bølge -, osmose – eller tidevannskraftverk tilfeldigvis stepper inn med et forlokkende tilbud, så er det ikke av veien hvis japsene takker ja til det. Det er jo tross alt dyrt å drive utnytting av energien atomaktiviteten overfører.

Dette innlegget framstiller atomkraftutbyggere som syndebukker, hjernevaskere og kaldblodige mordere.

Ekte kapitalister tilbyr ikke atomkraftverk som leverandør av strøm med mindre markedet etterspør det. I Norge er folk flest sterkt imot atomkraft, og derfor finnes det ikke atomkraftverk i Norge.

Sondre: Tja, kaldblodige mordere er vel å ta litt i, men jeg mener jo at atomkraft ikke er trygt og jeg tror japanerne har fått seg en solid vekker. Jeg tipper stemninger er positiv for alternativer som solenergi, bølgekraft og geotermisk varme.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00