av Sondre Båtstrand | mars 5, 2011  

Behov for dyrepoliti også i Norge

Politi for pus. Foto: Bfe (CC BY-SA 3.0)

Politi for pus. Foto: Bfe (CC BY-SA 3.0)

TV2 melder at Nederland får eget dyrepoliti. Det er absolutt noe som burde komme på plass også i Norge, hvor altfor mange dyremishandlinger ender med henleggelse. Miljøpartiet De Grønne støtter dyrepoliti som et ledd i vår kamp for å styrke dyrenes rettsvern.

250-300 årlige anmeldelser for dyremishandling fører til 20 tiltaler i året. Det viser at politiet i dag ikke gjør nok for dyrene, og det gjør ikke Mattilsynet heller.  Tall Dyrevernalliansen har hentet inn fra Mattilsynets distriktskontorer, viser at bare 5 % av ressursene kontorene brukte på tilsyn i perioden 2006-2009 gikk til dyrevern, mens nesten 30 % til kjøttkontroll og 25 % til næringsmiddelkontroll. – Dette viser at Mattilsynet burde kalles “Kjøttilsynet”. Dyrene trenger derimot et eget “dyrepoliti”, sier Live Kleveland i Dyrevernalliansen. Hun har et godt poeng.

Et dyrepoliti vil klart og tydelig signalisere at samfunnet tar dyrs lidelser på alvor, og det vil føre til en kompetanseheving og at sakene blir behandlet på en seriøs måte. Hvordan dyrepolitiet konkret skal se ut, vil være en oppgave for en eventuell utredning, men den har Justisdepartementet satt foten ned for. Det mener jeg er synd for dyrene, men også for mennesker: Voldskriminalitet må sees i sammenheng, enten det dreier seg om vold mot dyr eller vold mot mennesker. En annen ting er at forskning viser en klar sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker.

En dyremishandler er en voldsforbryter, og det er like alvorlig i Norge som i Nederland. Vi må styrke dyrenes rettsvern!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00