av Sondre Båtstrand | mars 4, 2011  

Heller solenergi enn månelanding

Heller solenergi enn månelanding!

Heller solenergi enn månelanding! No (c)opyright

Mens media har vært mest interessert i at Terje Riis-Johansen blir erstattet av Ola Borten Moe som olje- og energiminister, har det vært liten oppmerksomhet rundt den rykende ferske stortingsmeldingen om fullskala CO2-håndtering. Allerede lenge før fangst og lagring av CO2 er innenfor rekkevidde, er det varslet at prosjektet blir 500 millioner kroner dyrere enn forventet. Månelandingen blir altså bare dyrere og dyrere mens den blir skjøvet lenger og lenger frem i tid. Tenk om pengene heller hadde blitt brukt på energisparing og fornybar energi!

Om fangst og lagring av CO2 noen gang skulle bli realisert, er det ventet at det vil koste mellom 20 og 25 milliarder kroner – pluss overskridelser som helt sikkert kommer. Bare dte å planlegge koster langt mer enn regjeringen ville innrømme først, og i stortingsmeldingen er det varslet samlede kostnader for hele planleggingen av fullskala CO2-fangst på Mongstad frem til investeringsbeslutning på om lag 2,9 mrd. kroner.

Ved utgangen av 2010 var det brukt 176 millioner kroner på en månelanding som ikke går som planlagt. Til sammenlikning er det ikke så lenge siden regjeringen skrøt av å legge 110 millioner kroner i potten til tilskuddsordningen for strømsparing i husholdningene. Pengene sitter tydeligvis løsere når det er snakk om å grønnvaske fossilindustrien enn når det handler om å gjøre Norge til et grønt foregangsland. – Det er på tide at Jens Stoltenberg kaster kortene og skrinlegger månelandingen på Mongstad. Bruk heller milliardene på energisparing og fornybar energi, mener Miljøpartiet De Grønne.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tipper det sitter en godt betalt pr-rådgiver et sted og gnir seg i henda nå.
For var det ikke et passende tidspunkt å skifte ut noen ministre på nå så slipper vi så mye pes fra media på den nye stortingsmeldinga vår?

Jeg kan vel ikke si at jeg på noe som helst vis støtter månelandinga. Ikke så lenge jeg vet at det finnes måter som er mye bedre for miljøet vårt. Og hva galt er det egentlig med å kreve at vi tenker litt på hvor mye kraft vi egentlig bruker? Jeg fatter det ikke… men så er jeg så sær at jeg det meste av tiden lever uten strøm.

Sondre: Vi kan helt klart spare strøm, men tror ikke alle trenger å gjøre det like radikalt som deg :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

er helt enig! Våre styresmakter imponerer meg ikke en smule! Her er det prøve og feile metoden som blir brukt til å føle seg frem! Til nå har de altså ingen brukbare løsninger! Europa har jo allerede forkastet Norges modell og sier den blir for dyr! Da bør vi heller legge hodene i bløt og komme frem til bedre løsninger! Solceller? vel spørs om forholdene er bra nok i Norge for noe slikt? I en ørken derimot som bildet illustrerer kan dette benyttes!

Sondre: Solceller kan ha en viss nytte også i Norge, men vi har jo allerede vannkraften. så vi er ganske sikret.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Anser Jens Stoltenberg oss – det norske folk – som dumme?

Ta en titt på denne fantastiske fremstillingen på Youtube hvor Stoltenberg står foran Riis-Johansen og villeder oss….. Kanskje han skulle gå av med Terje?

Må sees – over 7.000 har sett den!

http://www.youtube.com/watch?v=LZWhDfTTE6o

Sondre: Jeg tror det skal mye til før Stoltenberg går av frivillig… Men det skader ikke å presse på!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00