av Sondre Båtstrand | februar 27, 2011  

Grønn nedtur i Irland

Logoen til De Grønne i Irland

Logoen til De Grønne i Irland

Regjeringsdeltakelse og økonomisk krise ble ingen god kombinasjon for De Grønne i Irland, som med bare 1,8 prosent av stemmene i valget (foreløpig resultat) falt helt ut av det irske underhuset Dáil Éireann. Noen seire har det likevel blitt før regjeringsproblemene innhentet partiet.

De Grønnes regjeringsdeltakelse har riktignok gitt forbud mot pelsdyroppdrett og åpning for partnerskap, før partiet trakk seg ut av regjeringen, men det holdt ikke for misfornøyde irer.

Lederen for Green Party/Comhaontas Glas, John Gormley, forklarer valgnederlaget med forbindelsen til det upopulære regjeringspartiet Fianna Fáil, men fremholder at det fortsatt er en fremtid for De Grønne. Les intervju på independent.ie: Gormley admits election was disaster for Greens.

Ved valget i 2007 fikk partiet 4,7 prosent av stemmene og seks representanter i underhuset. Helgens valg ga 1,8 prosent og ingen representanter. Jeg tror Green Party/Comhaontas Glas kommer sterkt tilbake.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ja, sånn kan det gå når det er viktigere med makt enn grønn politikk. Håper det kommer nye krefter inn i de irske grønne.

Sondre: Ja, jeg har hørt rapporter om hvor like de irske partiene er. Jeg håpet det var fordi De Grønne ble glemt, men det var visst fordi De Grønne var som alle andre. Men flott at partiet fikk forbudt pelsdyroppdrett og liberalisert homopolitikken før det gikk utfor.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00