av Sondre Båtstrand | februar 23, 2011  

Stopp skolenedleggelsene

Løvås skole. Foto: Bergen kommune

Løvås skole. Foto: Bergen kommune

Engasjementet blomstrer ved Løvås skole i Bergen, som er én av mange skoler som er truet av nedleggelse fordi skolene skal bli større og færre – og skoleveiene lengre og mindre trygge. Vi grønne mener det er en dårlig plan: Vi vil verne om en desentralisert skolestruktur og trygge skoleveier.

Løvås skole har motsatt seg byrådets plan om nedleggelse gjennom alt fra demonstrasjoner i veien og besøk på Rådhuset til innspilling av en egen kampsang. Det viser at elever, lærere og foreldre står sammen om ønsket om å la Løvås skole leve videre, selv om byrådet ikke vil høre.
Ved å aksjonere langs det som kan bli elevenes nye skolevei, har de vist hvor farlige forhold som venter når barna må passere hovedveien for å komme til skolen. For Miljøpartiet De Grønne er trygge skoleveier en viktig del av en grønn by med sunne barn. Det skal ikke være slik at foreldre føler at de må kjøre barna til skolen fordi forholdene for fotgjengere og syklister ikke er gode nok.
Det er også et vesentlig poeng med kort vei til skolen. Det bygger gode lokalmiljøer, og gjør det mulig å ta føtter og sykler i bruk fremfor bil eller å belaste offentlige budsjetter med utgifter til buss.

Fyllingsdalen trenger absolutt et kulturhus, men løsningen er ikke å flytte 236 elever rundt til naboskolene. Miljøpartiet De Grønne i Bergen har programfestet at vi vil opprettholde en desentralisert skolestruktur, og at vi går imot nedleggelser. Står det på pengene, kunne byrådet heller innført en rettferdig eiendomsskatt for å finansiere en god skolestruktur.
Miljøpartiet De Grønne i Bergen gir full støtte til Løvås skole.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00