av Sondre Båtstrand | februar 20, 2011  

Grønn motstand mot luftspenn i Hardanger

hardangerEt knapt år etter at Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen erklærte at Ap vil erobre Vestlandet ved kommunevalget, er byggingen av monstermaster i Hardanger i gang, og Hordaland Ap gir opp motstanden. Frustrerte mastemotstandere er velkommen i Miljøpartiet De Grønne.

Ap-ordfører Jan Ivar Rødland i Granvin har god grunn til å kjenne seg sviktet av eget parti. Fylkeslaget har omsider gitt etter for presset fra sentralmakten, og resultatet er neppe at Ap gjør et brakvalg på Vestlandet.

Miljøpartiet De Grønne vil styrke lokaldemokratiet, og har foreslått at spørsmålet om master gjennom Hardanger skal avgjøres i en rådgivende folkeavstemning blant innbyggerne i Hordaland. Vårt forslag er å satse på energieffektivisering fremfor kraftledninger.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ap’s tilsynelatende vilje til å lytte til protestbevegelsen er kun et spill for galleriet og et middel til å føre Hardangers befolkning bak lyset..

Over 200 monster-master er for lengst bestilt og betalt ved en fabrikk i Kroatia og montyering av de første mastene skjer så snart snøen forsvinner.

Og for å dempe reaksjonen i folket vil vi i nær fremtid se en ommøblering av regjeringen hvor de mest utsatte statsråder (Riis Johansen, Strøm – Erichsen og Målfrid Kleppa) antagelig skiftes ut.

Igjen et forsøk på bondefangeri. For det er vel ikke slik at Ap plutselig fører en annen politikk når det kommer en ny statsråd i stolen? Det er vel snarere tvert imot?!

Sondre: Jeg tror nok du har rett i analysen. Det spøker for den uberørte naturen når Ap er på tokt…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00