av Sondre Båtstrand | februar 10, 2011  

Økologisk landbruk uten sprøytegifter

Foto: Colin Grey (CC BY-SA 3.0)

Foto: Colin Grey (CC BY-SA 3.0)

Norsk Landbruk skriver at Bioforsk-forsker mener det er mulig å redusere bruken av spøytemidler ved å bruke ikke-kjemiske metoder i ugrasbekjempelsen. Selvsagt, tenker jeg, og vil fortsette å jobbe for økologisk landbruk.

Bruken av sprøytegifter/plantevernmidler er omfattende. I 2009 ble det omsatt 1769 tonn sprøytemidler til norsk landbruk inklusiv såkalte hobbypreparater. Det er verdt å merke seg at bruken ikke har redusert problemene, for som Agropub skriver:

Rundt 2000 brukte verdens bønder 17 ganger mer penger på pesticider – justert for inflasjonen – enn i 1950. Utregninger viser at andelen av avlinger som har gått tapt pga. sykdommer, skadedyr og ugras har holdt seg stort sett uforandret i samme tidsrom.

Sprøytegiftene har negative miljøeffekter, og det er heller ikke bra at noe av stoffene ender opp i mennesker. Fremtiden ligger i økologisk landbruk, der biologisk skadekontroll og mekanisk ugressregulering er viktig. Giftfri og sunn – det er øko-maten sin, det!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hipp Hurra For Sondre !!!!!!!!!!!!!

Du er ein ENGEL på dette området Sondre!!!!!! (fordi du TENKER etter ditt HJERTE!!!!) (og intuiasjon da)…Ja kanskje er du ein Engel uansett….hihi

Vi trenger verken forskarar, kjemikarar, vitenskaparar, fysikarar,….som tenar langt meir enn vi andre kan drømme om……som KUN STØTTAR SYSTEMET basert på alt anna enn “hjertetankar”..,,,,,,,,,,,,,,,,og som skal belære oss andre om ting vi allerede trudde vi viste…………..

Vi trenger derimot Forskarar, kjemikarar, vitenskaparar, biologar, fysikarar…………..SOM er ærlege og som vill Menneskeheita best!!!!!!!!!!!!!! DESSSe FINS der ute men blir dessverre “tia ihel” pga medias makt….!!!!!!!!!!!!!!?

Vil vi mennesker LEVE utan dagens regulerte maktsystem………………….må vi kanskje gjere noko…SNART?

Er det f.eks ok at Oljefondet inviserar milliardbeløp i genmodifisert mat…………….når eins HJERTE tenjer at dette er GALSKAP?………Tenk no logisk: Kven har vel rett når det gjelder fornuft………………..eins HJERTE som er frå NATUREN….eller ein ego som er frå Unaturen?

100% STØTTE til Sondre og dei LOGISK tenkandes forskarane som skjønnar at Naturen overlever kun fordi den LEVER Naturleg ;)

Sondre: Takk for snille ord. Følg hjertet :-)
Det absurde er at medfølelse blir sett på som negativt, mens kynisme nærmest er nøytralt… Når tok medfølelse livet av noen?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, framtida ligger i å dyrke økologisk samtidig som landet bør øke bruk av moderne drivhus med varmepumpeteknologi. Drevet av sol, vind og/eller vannkraft.

Slik sett kan man gardere seg mot vulkansk aske, radioaktivt nedfall fra Sellafield samt sikre befolkningen sunne, egenproduserte grønnsaker og frukter.
Fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør – man trenger kun ta i bruk Innovasjon Norge og justere litt på kraftpolitikken – ei lita kvote øremerka matsikkerhet.
Ved importstopp er jo også sjølforsyning viktig!

Sondre: Takk for bra innspill. Vi må klare å øke selvforsyningen i Norge.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

medfølesle Sondre = hjertefølelsen…..Denne kan ALDRI bli lik Kynisme….og Du Sondre lider IKKJE av kynisme!!

Eg forstår so godt dine ord her….

Ønsker deg Lykke på din veg Sondre ……kanskje møtes vi eingong i “toget” mot dei som trur dei veit men som ikkje har peiling……….hihi

;)

Sondre: Takk :-) Vi får stå på for medfølelse begge to!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Samfunnet har fokusuke om blandt annet fremtiden for norsk jordbruk fra 17.feb.

http://samfunnet.uib.no/events/fokusuke-en-usmakelig-sannhet/
http://samfunnet.uib.no/events/fokusuke-det-subsidierte-landbruket/

Sondre: Oj, spennende!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00