av Sondre Båtstrand | januar 18, 2011  

De Grønne er større enn Rødt

Faksimile fra Aftenposten

Faksimile fra Aftenposten

Fremtiden ligger i grønne løsninger – det ser det ut til at stadig flere nordmenn er enig i. På en fersk meningsmåling utført av Respons på oppdrag fra Aftenposten, får Miljøpartiet De Grønne en oppslutning på 1,2 prosent – uten at Aftenposten har gitt oss en egen søyle ennå. Det er trolig bare et tidsspørsmål, for Rødt har egen søyle selv om kommunistene bare får 0,7 prosents oppslutning på målingen.

Stadig oftere blir Miljøpartiet De Grønne nevnt i forbindelse med meningsmålinger. TV2 pleier å nevne oss, og det samme gjør Aftenposten, samt at vi er med på lokale målinger på steder vi står sterkt, som i Bergen, og steder der vi har folk i bystyret eller kommunestyret.

Det er et tegn på at De Grønne er i fremgang, selv om vi ikke skal overvurdere meningsmålingene. Målingene varierer fortsatt, men tendensen er klar: De Grønne vokser, og det lover godt foran lokalvalget til høsten!

PS! Om du både savner en egen søyle for De Grønne på meningsmålingene og er aktiv på facebook, kan du bli med i gruppen Vi vil se Miljøpartiet De Grønne på meningsmålingene.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kan du ikke lage din egen besøks søyle på din blogg side?

Sondre: Jeg har prøvd å få ut statistikk på besøkstall, men har ikke lyktes selv om flere medbloggere kom med gode råd… Gi meg gjerne tips om hvordan jeg kan få frem en slik søyle!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er flotte greier:-D Vi fortjener helt klart en egen søyle, og når vi får det er det vel ikke urimelig å anta at vi vil vokse ytterligere! Jeg er iallefall positiv

Sondre: Ja, de svenske grønne fikk sitt gjennombrudd blant annet etter at de kranglet seg til en egen søyle. Det er noe med en egen søyle som gjør at et parti blir oppfattet som et reelt alternativ.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Flott at De Grønne er i siget. Sondre og andre talsmenn/kvinner er flinke å sette saker på kartet, det er viktig å stille spørsmål hele tiden ved beslutninger som taes og peke på gode alternativer, helst i forveien.
Hovedutfordringa for MDG, er at SV og delvis Venstre, seiler under falskt flagg. De gir seg ut for å være et miljøparti, men i realiteten er miljøsaker nedprioritert.
Dessuten tror befolkningen at miljøet blir tatt godt vare på av våre myndigheter.
Jeg snakker av erfaring, har holdt på med økologisk landbruk i 30 år.
Dessverre kan jeg ikke stemme på MDG til Stortingsvalg, ettersom jeg ikke er norsk statsborger.
Men stå på, det nytter!!!

Sondre: Jeg håper og tror at miljøbevisste velgere nå har gjennomskuet SV og Venstres falske miljøprat og er klare for et nytt, grønt alternativ i politikken. Jeg håper du har muligheten til å stemme grønt ved høstens lokalvalg: Fremtiden er økologisk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00