av Sondre Båtstrand | januar 16, 2011  

Merk eggene!

Foto: Dyrevernalliansen

Foto: Dyrevernalliansen

Mens EU krever at alle egg blir merket med produksjonsmetode, vil Norge hindre forbrukere i å få vite om eggene kommer fra burhøns. Det er typisk for en tankegang der det gode er unntaket, mens regelen er uøkologisk, inhuman og dyrefiendtlig produksjon. Dette må vi snu, og obligatorisk merking av bur-egg er et steg i riktig retning, inntil hold av høns i bur er forbudt ved lov.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk mener det er godt nok med frivillig merking av egg fra “frittgående” og “økologisk” produksjon: Forbrukeren bør derfor kunne anta at dersom eggene ikke er merket ”frittgående”, er det stor sannsynlighet for at eggene er produsert i bursystemer. Under slike forutsetninger mener jeg det ikke skulle være behov for å innføre obligatorisk merking av egg, skriver Brekk.

Norge har en svært stor andel høns i bur, og det er denne næringen Brekk holder hånden over. Han er nok klar over at salget av bur-egg sank med 40 % da Danmark innførte obligatorisk merking. Forbrukermakt forutsetter at forbrukeren blir opplyst om hva en kjøper!

Miljøpartiet De Grønne støtter merking av bur-egg, men det er ikke nok for oss. Vi vil sikre alle husdyrarter tilgang på et naturlig utemiljø og innføre forbud mot alle former for husdyrhold der dyr holdes fanget i små rom eller bur. Det betyr burfrie høner!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Våre styresmakter er jo ellers så ivrige å innføre EU direktiv, så hvorfor er ikke dette
aktuelt, er det Senterpartimafiaen som bremser her?

Sondre: Svaret er nok JA. Det virker som at regjeringen kun stritter imot EU-direktiver når det er direktiver som er bra for dyr og miljø….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00