av Sondre Båtstrand | januar 12, 2011  

Døden i Mexicogolfen

Foto: U.S. Coast Guard

Foto: U.S. Coast Guard

Da Deep Horizon-brønnen omsider ble tettet og den enorme oljelekkasjen stoppet, var BPs egen ekspert raskt ute med å erklære at utslippet ville få små konsekvenser for miljøet. Han tok feil: Oljeforurensningen i Mexicogolfen i april i fjor har drenert området for liv. Havbunnen er dekket av et kvelende lag av oljerester som har drept koraller, fisker og krabber, skriver forskning.no.

- På grunn av oljens natur, forventer vi at mye vil bli gjenopprettet i løpet av måneder og maksimalt ett år, sa oljeselskapet BPs innleide geolog Ed Owens i juli. Dessverre er det ikke slik at olje bare forsvinner. Den forsvinner kanskje fra overflaten, men det betyr ikke at den forsvinner helt.

En internasjonal forskergruppe har kartlagt havbunnen ved hjelp av en ubåt, og fant blant annet muslingbanker klistret inn i olje og døde koraller. – Det er områder som simpelthen er lagt øde – ingen organismer lever der nå, sier professor Samantha Joye ifølge forskning.no.

Funnene er atter en påminnelse om hvor risikabelt det er med oljeboring, og det som skjedde med Deep Horizon kunne også skjedd i Norge: La oss heller satse på energisparing og fornybar energi, og la oljen ligge der den er tryggest.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00