av Sondre Båtstrand | januar 7, 2011  

Full fres mot pelsdyroppdrett

Det blir stadig færre pelsfarmer i Norge, samtidig som det blir stadig flere motstandere av pelsdyroppdrett. Kan 2011 bli året da Norge endelig satte en stopper for revers og minkers lidelser i trange nettingbur? NOAH har ikke tenkt å ligge på latsiden, og har nå lansert 100 kjendiser mot pels. Det kommer neppe noe motopprop fra pelstilhengere.

2010 var et viktig år for pelsdyrene. Det var ikke et godt år for dyrene, men lidelsene deres kom opp i offentligheten og førte til tidenes største folkelige mobilisering mot pelsdyrnæringen da nesten 6000 mennesker gikk med fakler mot pels gjennom norske byer. I 2010 viste meningsmålinger at 62 prosent er mot å holde rev og mink i bur for å produsere pels og 56 prosent vil avvikle statsstøtten til næringen.

Pelsdyrnæringen prøver å tåkelegge den folkelige motstanden, som da en pelsfarmer med egen blogg mente flere hundre deltakere i fakkeltoget i Bergen viste at majoriteten støttet pelsdyroppdrett. I kommentarfeltet til bloggposten skrev jeg “Hmmm, hvis du synes oppmøtet var så dårlig, så kan du jo prøve å arrangere et fakkeltog FOR pelsdyroppdrett og se hvor mange som kommer….”

Det samme kan sies om det siste “kjendisoppropet” fra NOAH. 100 musikere, skuespillere, sportsutøvere, forfattere, artister og andre uttaler seg mot pelsdyroppdrett. Næringen kan jo hevde at det er mange flere som ikke har uttalt seg mot pels, men hvor mange vil næringen klare å samle bak et opprop for aktive rovdyr i trange nettingbur? Neppe mange.

Pelsdyroppdrett er dyremishandling satt i system, men heldigvis er det et system vi har godt håp om å få avskaffet innen få år. “Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg fått pelsoppdrett til å forsvinne“, sier tryllekunstner Alexx Alexxander. Om du gir din stemme til et dyrevennlig parti, kan du være med på å trylle bort pelsnæringen!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hei, er ikke imot pels, men jeg er imot dagens pelsdyroppdrett. Min fulle støtte, fakkel og full pakke. Men, dersom noen ønsker å lage pels av, tja, hare, mink, mår, jerv eller gaupe, så er vel dette greit. Dersom dyret har levd fritt, eller i akseptabel fanngenskap, og er felt på lovlig vis, Så er det vel greit å lage pels eller skinn av dem? Synes det er fint med et godt reinskinn å sitte på.

Kommentar?

Sondre: Jeg mener det er forskjell på å bruke skinnet av et dyr som har levd fritt og der kjøttet blir utnyttet, og å fôre opp rev og mink i trange nettingbur ene og alene for pelsens skyld. Det er også De Grønnes syn.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Flott innlegg :)

Sondre: Takk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei!

Fint innlegg mot pels. Du kan lese mitt innlegg om pels her om du er interessert:

http://undulin.blogspot.com/2011/02/blodpenger.html

Håper det snart blir en slutt på tyrannien..

Sondre: Flott at du også engasjerer deg mot pelsdyroppdrett! Jo flere vi er, jo lettere blir det å forby dyreplageriet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00