av Sondre Båtstrand | desember 22, 2010  

Robin Hood-politikk

Statue av Robin Hood i Nottingham. Foto: Olaf1541. CC Navngivelse-DelPåSammeVilkår 3.0 Unported

Statue av Robin Hood i Nottingham. Foto: Olaf1541. CC Navngivelse-DelPåSammeVilkår 3.0 Unported

Julen er høytid for veldedighet og 7 av 10 sier det er svært sannsynlig eller sannsynlig at de gir en gave til et ideelt formål i julen. Det er selvsagt flott at folk åpner lommebøkene i julen, men vi trenger nok likevel omfordeling hele året. Jeg anbefaler derfor alle til å støtte opp om Robin Hood-skatten: En liten avgift på handel med valuta, aksjer og verdipapirer kan gi nødvendige inntekter til utviklingstiltak og klimatiltak i utviklingsland.

Legenden om Robin Hood har blitt gjenfortalt i århundrer, og slutter ikke å fascinere. De fleste som hører navnet Robin Hood tenker nok på en grønnkledd skikkelse som tar fra de rike og gir til de fattige. Nettopp tanken om omfordeling ligger også bak initiativet som har fått navn etter den grønnkledde: Kampanjen Robin Hood-skatten tar sikte på å innføre en liten skatt på handel med valuta, aksjer og andre verdipapirer, som kan skaffe til veie milliarder til å bekjempe global fattigdom, betale for klimakrisen og hindre velferdskutt.

Miljøpartiet De Grønne er blant de 27 organisasjonene som foreløpig har tilsluttet seg Robin Hood-skatten, en bred allianse fra Kirkens Nødhjelp via Fremtiden i våre hender til Redd Barna. Det er ikke så rart at De Grønne er med, da vi har programfestet å arbeide for innføring av en internasjonal avgift på omsetning av verdipapirer, som skal øremerkes globale miljøtiltak for å redusere klimagassutslipp.

Om Robin Hood og hans grønnkledde venner tok fra de rike og ga til de fattige i middelalderen, føyer De Grønne seg inn i en lang tradisjon av grønnkledd omfordeling – men med moderne metoder. Vi raner ikke de rike; vi ber dem pent om å betale en avgift.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Robin Hood!!!!!!!!!! (Also Sondre ;) jepp…hihi

Tusen Takk for at du svarar oss “nerder” og andre “kverulantar” og snille og søkandes folk som skriver til deg! ;) For vi er jo alle berre mennesker ….som faktisk prøver å finne ut av “galskapen” som no styrar oss……..eller noko sånt….men eg trur dei fleste vanlege mennesker vil det beste…….

Eg har sikkert nevnt det før men…eg har skreve til “høge” politikkarar og VG kommentatorer og VG jornalistar…..ingen av dei har svart meg…..2 av VG kommentatorane har godkjent mine kommentarar utan å svare….ei (vg jornalist venta i 2 mnd ca før ho “svarte” ved å veleg “komment off” (og dermed å aldri offentleggjere min kommentar til ho)…..og det i eit tema som handla om “klimahysteri” (som eg har pittelitt greie på synast eg sjlølv da….)…..(og eg synast faktisk min kommentar til ho var ganske fin eg…men ok…..eg veit at min kommentar gjorde til at ho valgte “komment off”………..DET er skuffandes frå jornalistar…..som liksom skal få fram folkemeiningar……(og det som irriterar meg mest er at dette er jornalistar som er på “Best” lista på VG blogg…………dei er der omtrent ALDRI og kommenterar aldri oss vanlege folk…………ka gjere dei då der ?`?

…also korleis skal vi klare å får eit system som fungerar om vi ikkje kan snakke saman? Det er jo eigentleg det det handlar om ikkje sant? Kommunikasjon og ikkje minst hjerterom for andres tankar……………”

Du Sondre er berre eit UNIKT unntak i denne politiske maktarrogansen som politikarane og Jornalistane viser ovenfor oss vanlege mennesker….!

Måtte berre få dette ut av meg (sorry)

…og….GOOOOOOOOOOO JUuuuuUUUlllLLLLlll ;)

Sondre: Jeg synes du har et godt poeng. Jeg synes ikke en kan kalle det en blogg om en ikke svarer på kommentarer. Poenget med bloggen er jo nettopp dialog! Så selv om vi er uenige om ting, er det bare bare å diskutere uenighetene. Jeg prøver i hvert fall å svare alle, selv om ikke alle svar blir like omfattende.
God jul :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00