av Sondre Båtstrand | desember 8, 2010  

Heia WikiLeaks!

WikiLeaks

WikiLeaks

Mens en rekke aktører prøver å hindre åpenheten til WikiLeaks, gir jeg deg oversikten over flere enn 1000 nettsteder som speiler WikiLeaks. Miljøpartiet De Grønne slår som eneste norske parti ring om WikiLeaks og støtter åpenheten – i likhet med andre grønne partier og piratpartier.

- WikiLeaks er et demokratisk gjennombrudd, mener Miljøpartiet De Grønne: – Angrepene på WikiLeaks er angrep på folks innsyn i politikken og en trussel mot friheten på nett, sier jeg på vegne av partiet, og i Østerrike vil De Grønnes søsterparti Die Grünen gi WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange politisk asyl. I New Zealand hjelper Green Party folk med å finne frem til alle sidene som speiler WikiLeaks. Grønne partier er for åpenhet!

Kristoffer Rønneberg har i en kommentar i Aftenposten påpekt at det slett ikke er snakk om et tankeløst frislipp av dokumenter, men en nøye gjennomtenkt offentliggjøring av viktige dokumenter der navn er sensurert og flere anerkjente redaksjoner har vært med på å vurdere nytteverdien. Nettopp verdier er viktig, ifølge Rønneberg:

Vi i Vesten preker mye til andre land om behovet for åpenhet og ytringsfrihet. Det blir vanskelig å rettferdiggjøre slike krav når våre ledere samtidig avslører en så sterk fiendtlighet til det som kan være noe av det viktigste som har skjedd i ytringsfrihetens navn på svært lang tid.

Godt sagt!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eh – hvor mye penger har de tjent ved å true de det gjelder før det publiseres tror du ?

Jeg venter i spenning på resultatet av denne saken for dette lukter pengeutpressing lang vei!

Pass så ikke denne publiseringen kan skade Eva Joly uten at du forstår det! Du vet han har penger i sweits – tyskland – Island- hm tror kanskje du bør ta en tlf til henne å spørre hva hun mener om denne saken! Jeg tror ikke hun er helt enig med deg ;-)

Sondre: Meg bekjent er du den første som hevder at WikiLeaks har drevet pengeutpressing. Har du noe grunnlag for påstanden er du velkommen til å dele det. Om det har forekommet pengeutpressing er det selvsagt uakseptabelt.

Siste ordet er ikke sagt i denne saken og som sagt jeg venter i spenning – for en ting er sikkert at informasjonen – som dog også jeg vil ha – har han tilskaffet seg på uærlig vis! Måten han didsipler har tilskaffet disse dokumentene på kan nok ikke forankres i demokratiske prinsipper ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å gå etter Assanger er litt som å gå etter TPB: Å drepe budbringeren. Selvsagt burde de fleste dokumentene som er “hemmelig” være offentlig tilgjengelige, men det er uansett den som har lekket dokumentet som har begått den straffbare handlingen, ikke de som har viderepublisert det.

Hva blir det neste?

Skal man begynne å arrestere redaktører som har skrevet om wikileaks? Bloggere som har omtalt nettstedet?

Sondre: Godt poeng!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvordan stiller De Grønne seg til at WikiLeaks har kommet med avslørende dokumenter som beviser at klimaendringene ikke skyldes menneskeskapt CO2?

Sondre: Jeg kjenner ikke til noe slikt dokument fra WikiLeaks, og selv om jeg støtter avsløringene, betyr det ikke at jeg er enig i alt som blir påstått i dokumentene. Det er jo noen som benekter at utslipp av CO2, metan og andre drivhusgasser påvirker klimaet, men jeg mener det er overveldende bevisførsel for at utslippene faktisk påvirker klimaet og havene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00