av Sondre Båtstrand | desember 4, 2010  

Ingen måne i sikte på Mongstad

Mongstad - foto: Hydrogen Bob. Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0 Unported

Mongstad - foto: Hydrogen Bob. Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0 Unported

Den famøse “månelandingen” på Mongstad lar vente på seg. Mens Regjeringen varsler ytterligere forsinkelser i arbeidet med å utvikle teknologi for CO2-håndtering på Mongstad, har fangst og lagring av CO2 blitt avslørt som en fossil politikk: I Cancun er det denne satsingen som gjør at Norge har blitt kåret til Dagens fossil av The Climate Action Network. Det er et vel fortjent spark mot Norges skitne energipolitikk.

Jens Stoltenberg & co tror det er norsk olje som skal redde klimaet, og har hardnakket påstått at bygging av nye gasskraftverk i Norge ville være glimrende miljøpolitikk. Vel, de tar feil, og ikke bare er gasskraftverk dårlig miljøpolitikk – det er dårlig helsepolitikk.

Det har lenge vært kjent at Rensing av gasskraftverket på Mongstad kan føre til utslipp av kreftfremkallende stoffer, og det er nettopp kreftfaren som gjør at prosjektet blir utsatt atter en gang. Egentlig skulle resultater av undersøkelser rundt kreftfaren bli presentert før jul, men nå melder olje- og energiministeren at resultatene tidligst kommer i 2011.

Det er mange grunner til at Miljøpartiet De Grønne aldri lot seg rive med av statsministerens nyttårstale om Norges månelanding på Mongstad, og har beholdt en sunn skepsis til hele prosjektet. Fangst og lagring av CO2 er kostbart, energikrevende, risikabelt, oversolgt og ingen unnskyldning for å bygge gasskraftverk i Norge. Innsatsen og pengene kunne gjort langt bedre nytte for seg om de ble investert i energisparing og fornybar energi!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00