av Sondre Båtstrand | november 19, 2010  

Vil vi ha biler eller mennesker i gatene?

Grønne aksjonister for ren luft

Grønne aksjonister for ren luft

Bergen kommune varsler giftig luft den kommende uken, men det eneste tiltaket fra byrådets side er kosting av veiene. Jeg synes det er kjipt at vi har et byråd som heller oppfordrer mennesker til å holde seg borte fra gatene enn å innføre restriksjoner på bilbruken. Bergen skal være en by for mennesker, ikke biler, og da trenger vi grønn politikk.

På kommunens nettsider blir det advart mot svært mye forurensning den kommende uken, særlig i rushtiden, og hva er rådet fra ansvarlige myndigheter? Jo:

Allergikere og personer med alvorlige hjerte- eller luftveislidelser bør ikke oppholde seg i svært forurensede områder. Forbigående slimhinneirritasjoner og ubehag kan forekomme hos friske personer. Sensitive personer bør ikke befinne seg i utsatt område.

Jeg står ved mine tidligere uttalelser om at Byrådets eksospolitikk er i praksis en måte å hive allergikere ut av byen på, for det er slett ikke sikkert at det hjelper å holde seg innendørs, for forurensningen siver inn i husene:  – Skal man ta Folkehelseinstituttets norm for innemiljø på alvor, bør de heller ikke oppholde seg innendørs i svært forurensende områder, skriver Høiskar, Skulberg og Endregard i Allergi i praksis 3-2010.

Miljøpartiet De Grønne i Bergen vil ha bedre kollektivtilbud, rushtidsavgift, færre parkeringsplasser i sentrum, flere el-biler og bedre tilrettelegging for fotgjengere og syklister. Dette er helt nødvendige tiltak om vi skal kunne puste inn ren luft i Bergen, og at vi faktisk har en by der mennesker går foran biler.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Biler er ikke nødvendigvis forurensende, når skal MDG våkne og begynne å gå aktivt ut for en endring i Bergens byluft ved hjelp av moderne tenking og tilgjengelig teknologi ? LES HER: http://www.elbil.no/miljo/235-paanigjen

Sondre: Aha, jeg burde presisert at jeg tenkte på fossilbiler. El-biler er vi selvsagt for, og vi jobber for flere ladestasjoner så vel som for at Bergen kommune skal kjøpe inn el-biler.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg drømmer om en fremtid hvor vi har lagt det materielle jaget bak oss. Der alle kan spise seg mette og der vi kan bruke tiden vår på kultur, kunnskap og ikke minst hverandre.

Jeg drømmer om gater og hus med stil. Der vi kan vandre rundt og kjøpe ferske matvarer, høre gatemusikanter som liker å spille musikk for andre og ikke tigge for brød, sprit og stoff.

Jeg drømmer om en park, der barn kan fly drager alene, uten voksne som passer på, hvor luften er ren og frisk og der man kan spise jordbær og epler, der ingen slenger søppel eller høylytte skrål.

Jeg drømmer og drømmer.

Hva betyr vel en flatskjerm-tv, en ny pc, en oppvaskmaskin og en veske fra Prada? Hva skal man med det, om man heller kan møte mennesker og naturen, hver eneste dag?

Om ikke annet, kan jeg leve på drømmen!

Sondre: Vakkert, jeg drømmer med deg :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I gatene vil vi ha biler. Med mennesker inni. Mennesker som insisterer på å bevege seg til fots, kan gå på fortauet.

Sondre: Hva med flere busser og bybaner med mange mennesker inni?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for kommentarsvaret Sondre men du missforstår litt tror jeg. Det er langtfra nok å jobbe for ladeplasser og å be kommunen investere i el-biler, MDG burde gå aktivt ut å oppfordre bilister til å kjøpe el-biler og på den måten kunne fortsette sitt bil-liv i byene nettopp fordi det bidrar til minsking av eksoståka. Aktiv holdningskampanje hvor MDG fokuserer på de possitive konsekvensene av å bruke el-bil istedenfor å fokusere med negativitet på dagens bilbrukere slik det nå gjøres mot bilistene og luftforurensingen.

Sondre: Jeg tror vi trenger begge deler; både en positiv kampanje om el-biler og en politikk som begrenser den fossile bilismen. Overgang fra fossilbil til el-bil er prisverdig, og el-bilister må sikres fordeler.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Busser og bybaner med mange mennesker inni?

Busser er biler. Bybaner er greit, så lenge de kan tilpasses og fungere sammen med ordentlig trafikk.

Sondre: Hmmm, jeg vil fortsatt mene at busser ikke er biler :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vi bør innføre boplikt for byrådet på Danmarksplass

Sondre: Hehe, da tipper jeg det hadde kommet tiltak ganske kjapt!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00