av Sondre Båtstrand | november 14, 2010  

En stor dag for dyrevernet

Foto: Dyrebeskyttelsen Norge avd. Bergen og Hordaland

Foto: Dyrebeskyttelsen Norge avd. Bergen og Hordaland

Årets fakkeltog mot pelsdyroppdrett ble en braksuksess i sju norske byer. Ifølge arrangørene i NOAH var det til sammen rundt 5600 mennesker som viste sin solidaritet med pelsdyrene i går. Selv hadde jeg gleden av å delta i fakkeltoget i Bergen, der vi trolig var 600-700 dyrevenner i gatene. Vi har ikke tenkt å gi oss før pelsdyroppdrett er forbudt.

Pelsdyroppdrett har i årevis vært en kontroversiell næring, men det er først de siste årene at motstanden virkelig har tatt seg opp. Tre år på rad med avsløringer av grufulle forhold på pelsfarmene har hjulpet på engasjementet, men det er viktig å understreke at selv om pelsfarmerne skulle følge lovverket, så bedriver de fortsatt dyremishandling. Hold av aktive rovdyr som rev og mink i nettingbur vil aldri bli noe annet enn fysisk og psykisk mishandling av dyrene.

Vi vet at pelsdyrene lider, men stortingspolitikerne bryr seg ikke før et stort folkelig engasjement tvinger dem til å bry seg. Derfor er det så gledelig at så mange mennesker stilte opp for dyrene i går.

Størst var fakkeltoget i Oslo, som samlet 4000 deltakere, mens flere hundre samlet seg bak parolene i Kristiansand, Trondheim, Tromsø og Stavanger, i tillegg til Bergen. Det var en stor dag for dyrevernet, men den virkelig store dagen kommer først når pelsdyroppdrett er forbudt og dyrene er sikret verdige forhold.

Miljøpartiet De Grønne har hele tiden vært for å forby pelsdyroppdrett, og vi ønsker å avskaffe alt dyrehold basert på små rom eller bur til fordel for en drift som i større grad tar hensyn til dyrene. Tilsyn med dyr ønsker vi flyttet fra Mattilsynet til et nytt Dyreverndirektorat under Miljøverndepartementet, og vi har også tatt til ordet for å opprette et Dyreombud. Vi trenger mange politiske grep før Norge blir et foregangsland på dyrevern.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Sondre….

AP og H har flertall og vill beholde støtten – men vil ha strengere kontroll – og det er jeg enig i…det må bli mye mer strengt !!

ellers er jeg som du vet helt enig med deg når det gjelder et dyreverndirektorat – tror det blir bra dersom de blir gitt fullmakter og personell.

Forslag til hvordan man skal gå fram for å få til dette ?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjempebra!

Det beste hadde vært om næringen ble avviklet!
Leste også om en del forslag til forbedringer, som at det burde være max antall dyr pr ansatt, osv. Men pelsnæringen burde rett og slett forsvinne her i landet. Og at næringen blir subsidiert, er helt på trynet!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00