av Sondre Båtstrand | november 3, 2010  

Absurde angrep på dyrevernere

Revemor løfter skitten valp med sår under poter. Foto:  Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen Norge

Revemor løfter skitten valp med sår under poter. Foto: Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen Norge

Pelsnæringen og dens allierte tenker vel at angrep er det beste forsvar, så derfor blir dyrevernere anklaget for å ha forlenget dyrenes lidelser. Jeg tror pelstilhengerne skal vise litt mer ydmykhet, for er den noen næring som sliter med manglende dyrevelferd, så er det nettopp pelsnæringen. Det er pelsdyroppdretterne og deres venner på Stortinget som forlenger dyrenes lidelser, ikke dyrevennene som avslører mishandlingen.

Regiondirektør Bjørn Røthe Knudtsen i Mattilsynet Midt-Norge raste etter å ha sett de famøse bildene: – Ved å utsette varsling i opptil ett halvt år har dyrevernerne medvirket til at dyreplaging har fortsatt, sa han til NRK.

Senterpartiets stortingsrepresentant Geir Pollestad følger opp på sin blogg:

Jeg lar meg også opprøre over dyrevernernes evne til å sette pr-jippo fremfor dyrevelferd. Slik jeg har oppfattet det er bildene vi har sett de siste dagene vært innsamlet siden i sommer. Det er ganske grovt at folk som kaller seg dyrevernere ikke straks melder fra til myndighetene om dyr som lider. Men i stedet skal de samle inn en pakke som skal gis til media. Min respekt for dyrevernorganisasjonene ville økt om de alltid satte dyrevelferd først. Det burde den mest selvsagte ting i verden for en dyreverner å melde fra til myndighetene når dyremishandling oppdages.

Dessverre for både Røthe Knudtsen og Pollestad viser det seg at Mattilsynet ble tipset. NRK har sett utskrifter av Mattilsynets postjournal som bekrefter at Mattilsynet har mottatt anonyme bekymringsmeldinger i Gauldal, Vest-Agder og Midt-Rogaland 8. og 10. juli 2010. Noe tilsvarende skjedde i Nordland: 

Ja, vi mottok en anonym bekymringsmelding på én av pelsdyrfarmene, som ble delvis sjekket ut. Men de dro ikke dit på inspeksjon på grunn av ferieavvikling, innrømmer seniorinspektør og veterinær Erik Jørgensen ved Mattilsynet på Ytre Helgeland.

Jeg mener det er absurd å gå til angrep på dyrevernerne som avslører dyreplageriet når det viser seg at det er pelsnæringen og Mattilsynet som har sviktet – så vel som politikerne som fortsatt tillater hold av aktive rovdyr i trange nettingbur. Det beste er å forby pelsdyroppdrett!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Mattilsynet dro ikke på inspeksjon etter bekymringsmelding pga ferieavvikling??? 8O

Det er jaggu på tide å fri dyrene fra Mattilsynet!

Sondre: Jepp, dyrene fortjener bedre!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei, hei
Mattilsynet har utspillt sin rolle for lengst. Jeg blir så sint!
Man kan bare se tilbake til i fjor så ser man jo at rapporteringene deres fra pelsindustrien var stikk i strid med dyrealliansens bilder og rapporteringer fra samme periode.

I samme sekund disse bildene kom ut i forrige uke, var politerene i følge avisene sjokkert.
Jasså, tenkte jeg da.
FOR Arbeiderpartiet stemte i MOT nedleggelse av pelsindustrien i fjor. 43 millioner får industrien i statlig overføringer.
Det finnes ikke politisk vilje til dyrevern i dette landet – og det er skremmende.
Stå på med ditt gode arbeid for dyrene!

Sondre: Takk for det! Jeg vil ikke gi meg før den siste pelsfarmen er stengt!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bare et lite innspill om hvordan noen dyrevernaktivister har opperert /gjør enda.
En venn av meg drev en pelsdyrfarm. (sluttet for noen år siden) Han innviterte folk fra flere dyrevernsorganisasjoner til og besøke farmen for og se på forholdene. Gjerne med 1 times varsel. Disse takket nei. Men brøt seg inn der en natt og påførte eiendommen (dører, netting osv) skader for over 10000.- De slapp også løs en titalls dyr. De fleste ble fanget igjen, Men noen ble skutt, og noen ble igjenfunnet døde. Ingen bilder fra denne farmen er noengang vist og ingen anmeldelse ble levert.
Er ikke for pelsdyrfarmer selv. Men har heller ikke til overs for denne typen dyrevernere som setter seg selv over både samarbeid og Norsk lov.
At enkelte derfor reagerer på enkelte arbeidsmetoder som noen dyrevernsaktivister bruker ser jeg ikke på som unaturlig.

Sondre: Det stemmer at Dyrenes frigjøringsfront tidligere har sluppet ut pelsdyr, men det betyr ikke at alle dyrevernere gjør det. Her er det snakk om dyrevernere som har dokumentert tilstanden uten å åpne burene. Jeg har gjort det samme, og tror de fleste dyrevernere ligger på den linjen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det som sjokkerer meg i denne saken (og mange andre) er at dyr har vært nødt til å avlives og likevel syns ikke Mattilsynet at det er grunn til å politianmelde??? 8O Hva må egentlig være grunn til å politianmelde når dyr er så vansjøttet at de MÅ avlives??

Skulle ønske noen i riktig instans (slik som du er) kunne anmelde Mattilsynet til politiet for vansjøtsel og dyreplageri!!! De er en like stor vits som NAV i dette landet, om ikke større – men jeg hører ingen som ler av det… :-(

Sondre: Jeg ser absolutt grunnlaget for en politianmeldese av Mattilsynet for grov tjenesteforsømmelse med hensyn til pelsdyrene, men jeg avventer litt, siden min forrige anmeldelse av Mattilsynet for brudd på dyrevelferdsloven fortsatt er til behandling hos politiet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gårdskaren: Det er synd at ekstremister skal ødelegge for seriøse dyrevernere :-( Å slippe ut dyr som har levd på den måten pelsdyr i bur har, er det samme som å forlenge lidelsene. Da vet de ikke hva de gjør!

Sondre: Hvorvidt lidelsene blir forlenget er jo et åpent spørsmål. En rev som livredd løper ut av buret sitt og senere omkommer av sult dør trolig tidligere enn den hadde gjort i fangenskap, men lidelse er det begge steder. Men som tidligere nevnt, åpnet jeg ingen bur da jeg besøkte en pelsfarm. Det var ganske tøft å se all lidelsen, men stor var gleden da jeg året etter var tilbake samme plass og oppdaget at farmen var lagt ned :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00