av Sondre Båtstrand | november 1, 2010  

Forby pelsdyroppdrett og fri dyrene fra Mattilsynet

Revekvalp som mangler hale. Foto: Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen Norge

Revekvalp som mangler hale. Foto: Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen Norge

For tredje år på rad blir det avslørt grusomme forhold i den norske pelsnæringen, og stortingspolitikere er atter en gang sjokkert. Når skal de lære at hold av rev og mink i nettingbur alltid vil være dyremishandling? Pelsdyroppdrett er tortur mot dyrene. Nå trenger vi et klart forbud mot pelsdyroppdrett, og det er åpenbart at Mattilsynet ikke lenger kan føre tilsyn med dyr.

Hvis du spør meg personlig så tror jeg denne næringen er moden for å revurderes, sier generalsekretær i den norske veterinærforening, Hans Petter Bugge til NRK etter å ha sett bilder av skadde og lidende dyr på norske pelsfarmer. Samtidig kommer det frem at alle tilsyn med pelsfarmene blir varslet på forhånd, slik at farmerne kan fjerne de mest skadde dyrene og pusse fasaden. Det viser hvor uegnet Mattilsynet er til å ha ansvar for dyr.

Mink med avbitte ører og hodeskade. Foto: Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen Norge

Mink med avbitte ører og hodeskade. Foto: Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen Norge

Miljøpartiet De Grønne vil selvfølgelig forby pelsdyroppdrett, så vel som å fri dyrene fra Mattilsynet. Vi trenger et nytt dyreverndirektorat under Miljøverndepartementet – et direktorat som ikke ringer på forhånd når det skal være kontroll. Når Mattilsynet svikter er det ekstra viktig at Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen stiller opp for å dokumentere ugjerningene i pelsnæringen, og det blir helt absurd når Pelsdyralslaget prøver seg på elleville historier om at bildene er “provosert frem”, og truer med å anmelde NRK for å ha filmet på pelsfarmene.

Norsk lov er ennå ikke til hinder for svært grove brudd på dyrs rettigheter, og noen av de verste eksemplene finner vi innen pelsdyrnæringen. Miljøpartiet De Grønne går imot pelsdyroppdrett, og vil arbeide for et totalforbud mot oppdrett av dyr primært eller utelukkende for verdien av pelsen deres. Vi vil sikre alle husdyrarter tilgang på et naturlig utemiljø, og går inn for forbud mot alle former for husdyrhold der dyrene blir holdt fanget i små rom eller bur.

Her kan du se video fra farmene, og her kan du se bilder (sterke bilder). Dette er virkelig i Norge anno 2010. Det er så skammelig, så skammelig. Forby dyremishandlingen på norske pelsfarmer!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

hei Sondre…

jeg hiver meg ikke uhemmet på en sammensatt propagandafilm…. det bør ingen gjøre uten å vite med sikkerhet…..

men jeg er definitivt enig i at at vi trenger et dyretilsyn (for alle dyr) som fungerer… og da er vel
Landbruks- og matdepartementet rette instans å gå på…..

Sondre: Propagandafilm? Ja, klart at aktivistene har et budskap – men det budskapet synes jeg er ekstremt viktog og riktig! Bra at vi er enige om mangler ved dagens dyretilsyn.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

gi dem press.. ev anmeld dem for lovbrudd…

Sondre: Press skal bli :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vekk med styggedommen pelsdyrnæringa!!! Dette er ein STOR skamplett for Norge!!! Vondt at 50 MILLIONER av skattepengene våres årlig går til å støtte denne næringa som så ufattelig mange dyr må lida for!!! P.S.Eg heier masse på dåke framover!! ;) Og stemmen min skal gå dåkas vei!!

Sondre: Takk, Sulla, både for ditt gode engasjement og for din stemme. De Grønne er virkelig det eneste partiet som tar dyrevern på alvor hele året – ikke bare etter grusomme avsløringer.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes pelsoppdrett er helt greit, såfremt det skjer i former der det tas hensyn til dyrenes ve og vel. Det samme gjelder produksjon av kjøtt, fisk og egg.

Sondre: Jeg mener at oppdrett av rev og mink i nettingbur er totalt uakseptabelt, og lærdommen fra land som Sverige, Italia og Sveits er at fornuftige krav som sikrer at dyrene får et minimum av velferd fører til nedleggelse av pelsfarmene. Pelsdyroppdrett ki seg selv er nok basert på dyreplageri, slik jeg ser det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00