av Sondre Båtstrand | oktober 18, 2010  

Heia Hardanger!

På radioens Dagsnytt 18 hører jeg olje- og energiminister Terje Riis-Johansen gjenta at det er på grunn av bergensernes strømtilgang at det skal settes opp monstermaster i Hardanger, og jeg merker at jeg blir kraftig provosert. Det er oljesektoren som sluker energien, og det finnes alternativer til monstermaster (fra energisparing til fjelltunnel). Derfor er jeg svært fornøyd med at aksjonister fra Bevar Hardanger klarte å stoppe dagens planlagte start i byggearbeidet, og jeg er klar for å delta i aksjoner selv.

BT melder at Statnett stopper arbeidet på Kvamskogen etter aksjonene i dag morges. Om ikke regjeringen bøyer av vil den sivile ulydigheten fortsette, for regjeringen provoserer med sin overkjøring av lokaldemokratiet. Jeg vil selv delta i aksjoner for å hindre forringelsen av den vakre naturen i Hardanger.

Miljøpartiet De Grønne gir full støtte til aksjonistene som mandag morgen blokkerte byggestarten, og vi foreslår at saken blir avgjort i en folkeavstemning i Hordaland.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

For det første så er man idag kommet så langt med teknologi at hensyn til vakker natur burde betinge nedsenket sjøkabel automatisk, for det andre som du også påpeker er det oljesektoren som betinger økt tilgang på strøm og derfor burde denne oljesektornæringen betale hele kalaset selv på samme måte som andre næringsektorer gjør. for det tredje så har trossalt teknologien kommet ennå lenger og oljesektoren kunne foreksempel produsere sin egen strøm med bølgekraft og havsvindmøller og annet tjafs langt der ute til havs og på den måten bidra i litt mer miljøvennlig retning selv.

Sondre: Enig!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Sondre

……skulle ønske dei få politikarane som faktisk er FolkeValgt til å følge Folkets interesser Ikkje hadde slik makt til å bestemme over så mangen (also bestemme imot folkets interesser)…… Dette viser berre at demokratiet ikkje fungerar etter mitt syn…

Trur nok som du seier at folkeavstemming burde avgjere i slike alvorlege inngrep som dette innebærer. …når det er slik ein enorm mottstand blandt folket mot desse monstermastene så burde folket få vere med å bestemme! Det burde vere ein selvfølge egentleg…

Dette som skjer her er berre nok eit maktovergrep mot folket utført av dei få med makta……(”diktaturfakter”)

*sukk*…..Ønsker deg iallefall lykke til med aksjoneringa!! Håpar sjølvsagt dokke vinner fram!
Full støtte herifrå iallefall :)

Sondre: Demokratiet trenger absolutt forbedringer og mer aktive velgere!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00