av Sondre Båtstrand | september 20, 2010  

Godt valg for Miljöpartiet

I går var det valg i Sverige, og det ble et oppløftende resultat for Miljöpartiet de Gröna, som fikk 7,2 % av stemmene til Riksdagen og dermed er Sveriges tredje største parti. Selv om den rødgrønne koalisjonen ikke fikk flertall, kan Miljöpartiet få mye makt i den kommende perioden. Det lover godt.

De konservative valgvinnerne i Moderaterna frir nå hemningsløst til Miljöpartiet etter at ingen av regjeringsalternativene fikk flertall. Et ytterliggående høyreparti kom inn i Riksdagen, og siden ingen av de etablerte partiene vil samarbeide med dette ekstrempartiet, er det et åpent spørsmål hvordan regjeringsspørsmålet skal bli løst. Skal Miljöpartiet gi etter for frieriet, må Moderaterna og resten av alliansen strekke seg langt:

- Att Miljöpartiet skulle gå in som stödparti åt en regeringen, som inte bedriver någon klimatpolitik, som vill bygga tio nya kärnkraftsreaktioner, som sparkar ut sjuka människor från sjukförsäkringen – det er uteslutet, sier talsperson Maria Wetterstrand i MP.

Vil regjeringen gi Miljöpartiet nok grønne seire? Det blir spennende å følge forhandlingene fremover – og i mellomtiden kan jeg glede meg over at den grønne bølgen fortsetter!

Her er hele valgresultatet: Val.se.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Vel, Sondre: igjen vurderer vi noe forskjellig. Selvsagt hyggelig med MIljöpartiets framgang, men ikke hyggelig at allliansen partiet var en del av ikke vant valget. & enda verre: det rasistiske SverigeDemokratarnas 20 mandater ;( ! Det jeg håper på: en overenskomst mellom høyre- & venstrealliansen om ikke å la rasistene få innflytelse. Det betyr at Reinfeldt får regjere på venstealliansens “nåde” heller enn på rasistenes. & jeg håper at Miljöpartiet ikke lar seg lokke over til den borgerlige fløyen for noen pris som helst: ved neste korsvei kan venstrealliansen komme sterkere tilbake!

Sondre: Jeg håper bare på gjennomslag for grønn politikk, jeg, enten det er i samarbeid med røde eller blå :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

i og med at dette partiet ikke engang er enig om en leder – så er det flere som bestemmer her.
Eriksson er ikke så bombastisk.

Og jeg så en pressekonferanse med Wetterstrand i forrige uke om fiskeriene – hun har mange krav – men ingen klare løsninger om hvem som skal straffes.

men hun har jo blitt populær som person….

Sondre: Wetterstrand er visst populær, ja, men du har helt rett i at dette ikke bare er opp til henne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00