av Sondre Båtstrand | juli 20, 2010  

Irland: Heller partnerskap enn pelsdyroppdrett

Irland merker at et grønt parti – Green Party/Comhaontas Glas - sitter i regjering: I fjor ble det vedtatt forbud mot pelsdyroppdrett fra 2012, og nå har De Grønnes irske søsterparti vunnet frem og sørger for at homofile kan inngå partnerskap. Hurra for grønn politikk!

Den grønne miljøvernministeren John Gormley feirer seieren: – Vi i De Grønne gikk inn i politikken for å skape endringer i det irske samfunnet. Politikk handler om å gjøre en virkelig forskjell i folks liv, og det er akkurat det vi, som parlamentarikere og senatorer, har gjort i dag. De Grønne og jeg er stolte over å være ansvarlig for å introdusere partnerskapsloven, sier Gormley som ser frem til at samkjønnede par kan begynne å nyte godt av lovendringene innen noen måneder. Denne uken har Irlands president undertegnet loven.

De Grønne i Irland får faktisk gjennomslag for grønn politikk, og det er noe å strekke seg etter. Selv om Norge ligger foran Irland med den nye ekteskapsloven ligger vi langt bak med pelsdyroppdrett. De to landene har nok noe å lære av hverandre, og skulle Miljøpartiet De Grønne havne i en norsk regjering, ville det betydd slutten for det organiserte dyreplageriet som kalles norsk pelsdyroppdrett.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00