av Sondre Båtstrand | juni 18, 2010  

Slutt for kongelig husdyrhold

Skaugum

Skaugum

Nationen melder at for dårlig økonomi gjør at kronprinsparet legger ned gårdsdriften på Skaugum. Innen 1. oktober er 110 melkekyr slaktet og fjøset tomt. Det er selvsagt mulig å bruke saken til å kritisere landbrukspolitikken, men det er også mulig å kritisere kronprinsparet for å ta urimelig høy forpakterleie. Uansett er det trist at planene om økologisk husdyrhold blir droppet.

I fjor kom den gledelige nyheten om at kronprinsparet ville legge om til økologisk drift på Skaugum. De søkte etter en forpakter, som leier gården og holder driften i gang, men på tross av stor interesse, fant kronprinsparet ingen forpakter:

- Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avvikle husdyrholdet på Skaugum. Det har dessverre ikke lyktes oss å finne en forpakter til gården. Det har vært kvalifiserte søkere underveis, men etter mange runder har vi ikke klart å finne en løsning for videre melkeproduksjon, sier Kronprinsen i en pressemelding.

Økologisk drift på Skaugum kunne blitt et flott symbol på en kongefamilie som bryr seg om miljøet og ønsker å gjøre noe i praksis, men når kronprinsparet ønsket å håve inn 800 000 kr i årlig forpakterleie, sier det seg selv at prosjektet kollapset.

Kronprinsparet lever på våre skattepenger og de tjener svært godt – langt bedre enn bønder. Da virker det bare urimelig at de hvert år skulle skvise 800 000 kr ut av forpakteren.


Tips oss hvis dette innlegget er upassende

ja de kunne satt leien ned slik at det var mulig å drive gården. Trist

Sondre: 800 000 kr i året minner om ren grådighet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00