av Sondre Båtstrand | juni 5, 2010  

Verdens miljødag sett fra Bergen

Lukket anlegg fra Preline. Foto: pelletssei.no

Lukket anlegg fra Preline. Foto: pelletssei.no

Verdens miljødag begynte dårlig, men tok seg opp: Jeg våknet til ulvedrap, gikk i og holdt appell under Bybanemarsjen, deltok i en Gaza-demo og holdt appell der, og var på åpent møte i Folkeaksjonen oljefritt LoVeSe. Så nådde miljødagen sitt høydepunkt da TV2 meldte at De fire store matvarekjedene i Norge truer med å kaste oppdrettslaks ut av butikkene hvis ikke oppdretterne går over til lukkede anlegg og garanterer at fisken er trygg å spise. Fantastiske nyheter!

Det ble en blodig start på Verdens miljødag 5. juni i Naturmangfoldsåret 2010: Jeg våknet til meldingen om en ulv var skutt i Oppland en drøy time inn i miljødagen.  Så gikk jeg ut i solskinnet til Wergeland med et stort grønt flagg for å delta i Bybanemarsjen, som samlet over 120 miljøvenner til å gå i bybanesporet til sentrum, med appeller og kulturinnslag på stoppene underveis. Jeg holdt MDG-appell på Florida.

Etter Bybanemarsjen bar det rett bort til Torgallmenningen, til et godt besøkt markering for stopp i blokaden av Gaza, hvor jeg holdt dagens andre MDG-appell. Etterpå var det åpent møte i regi av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, enda et godt besøkt og givende arrangement på miljødagen.

Vel hjemme kom dagens høydepunkt via TV2, som i kveld melder at alle de fire store dagligvarekjedene truer med å kaste oppdrettslaks ut av butikkene etter godt arbeid fra Miljøvernforbundet. Dette er fantastiske nyheter! Hvis kjedene holder stø kurs, er oppdrettsnæringen pent nødt til å legge om til tette anlegg. Det vil lette presset rømminger, sykdommer, fôrspill, nedslamming, parasitter og forurensning har på økosystemene i fjordene. Presset på oppdrettsnæringen gir uttelling!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Og så var det også over 4000 syklister som brukte denne dagen på å sykle Bergen-Voss, noe som viser politikerene at det er behov for sykkelveier.

Sondre: Gratulerer med vel overstått!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00