av Sondre Båtstrand | mai 30, 2010  

Tiltak mot Bergen som bosshaug

Foto: Fruggo. CC-lisens Navngivelse 1.0 Generisk

Foto: Fruggo. CC-lisens Navngivelse 1.0 Generisk

Arbeiderne på forbrenningsanlegget i Rådalen går ut i streik, og fra mandag blir ikke restavfallet hentet i Bergensområdet. BIR frykter at bosset vil flyte i Bergen, mens Miljøpartiet De Grønnes lokallag mener at streiken kan være et glimt inn i en fremtid uten brenning av restavfall. Ett er i hvert fall sikkert: Om streiken blir langvarig, får du et problem om du ikke er flink til å sortere avfallet ditt.

I fremtiden vil forhåpentligvis restavfall forsvinne som egen kategori, og alt avfall må bli sortert. Foreløpig er det vanskelig å gjennomføre full kildesortering fordi så mange produsenter blander sammen materialer, men jeg håper at streiken kan bidra til økt bevissthet rundt dette. Vi trenger å ta bedre vare på ressursene om vi skal få et bærekraftig samfunn.

Miljøpartiet De Grønne vil ha minst mulig restavfall, og vil bruke økonomiske virkemidler for å oppnå langt mer kildesortering. I Bergen vil vi ha henteordning for matavfall i tillegg til plast og papir, samt flere returpunkter for glass og metall og flere panteordninger. Vi vil redusere forbruk og avfallsmengde, satse på bedre produktkvalitet, og at produkter skal kunne gjenbrukes eller gjenvinnes. Det skal være enkelt og lønnsomt å gjøre miljøvennlige valg i hverdagen

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00