av Sondre Båtstrand | april 27, 2010  

Gratulerer med miljøpris til trolleybussen!

Trolleybussen i Bergen. Foto: Alasdair McLellan

Trolleybussen i Bergen. Foto: Alasdair McLellan

Hvert år deler Naturvernforbundet i Hordaland ut sin miljøpris, og nå er prisen for 2009 tildelt trolleybussen i Bergen. Det synes jeg var et meget godt valg! Trolleybussen skåner både klima globalt og luft lokalt, og er et ideelt transportmiddel. Vi trenger flere trolleybusser!

I begrunnelsen la styret i organisasjonen vekt på at trolleybussen tar godt vare på energien, er utslippsfri og lager mindre støy enn andre busser, melder Naturvernforbundet, som vil gi trolleybussen lengre linje og nye linjer der det ikke vil gå bybane.

I dag er det bare trolleybuss på linje 2 fra sentrum til Birkelundstoppen, men potensialet er mye større og trolleybusser passer veldig godt inn i De Grønnes planer om elektrifisering av bytransporten.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Og mens Bergen er i det fornuftige hjørnet og satser grønt, miljøvennlig og skjønt så benytter Stoltenberg sin overlegne maktaroganse og legger våre nordområder lagelig ut for hugst. Nå ligger altså gassforekomstene midt på den meget omtalte grensa og det betyr at motstanderne mot utvinning av denne gassen i de sårbare nordområdene nå må kjempe mot en langt større makt enn bare de norske interessene og dette har Stoltenberg visst hele tiden at dersom han skal få vilja si om å få tyna ut naturens resurser så må han ha en kraftigere alliert til å bekjempe miljøværnerne og det har han altså skaffet seg idag.

GRAVØL !

Sondre: Huff, åpning av Barentshavet for oljeutvinning er helt bak mål. La Barentshavet i fred, mener De Grønne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Artig med trolleybuss :) Jeg er så eldgammal at jeg husker da trolleybussen ennå ruslet & giik i Oslo, side om side med trikken! At den nå får sin renessanse vekker gode nostalgiske minner & jeg håper andre byer følger i hjulsporene til Bergen! Det går bl.a. på at man slepper problemene med skinnetraseer i de tettest trafikkerte gatene i byenes sentra, det er bare å hive opp ledningene :)

Sondre: Trolleybussen er utsatt, men jeg håper vi klarer å beholde den!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00