av Sondre Båtstrand | februar 24, 2010  

Jernbanen forfaller og Posten velger bil

Posten kostbare logo fra 2008

Posten kostbare logo fra 2008

I Nasjonal transportplan 2010-2019 heter det at Regjeringen ønsker at en størst mulig del av veksten i de lange godstransportene skal skje på bane eller sjø. Da er det dumt og selvmotsigende at regjeringen lar jernbanen forfalle. Nå har Posten fått nok og vraker jernbanen til fordel for bil, skriver VG Nett. Det er på tide med en skikkelig satsing på jernbanen!

Teknisk Ukeblad kunne nylig melde at det er billigere å ruste opp hele jernbanenettet enn å rense et eneste gasskraftverk, men regjeringen velger dyre og dårlige klimatiltak fremfor et tiltak vi vet vil ha effekt, nemlig opprusting av jernbanen.

Det er forståelig at Posten har mistet tålmodigheten og ikke vil bruke NSB igjen før togkaoset er over. Selvsagt er det skuffende at Posten dropper tog i hele Norge når det hovedsakelig er Bergensbanen og Årebanen fra Sverige til Narvik som har store forsinkelser, men like fullt: Det er forståelig – og trist for miljøet. Fra og med denne uken kjøres ekstra biler til Stavanger, Bergen, Trondheim og Nord-Norge. Det betyr økte klimautslipp.

Miljøpartiet De Grønne mener det er på høy tid at regjeringen våkner og tar fatt i togkaoset: Norge kan ikke være bekjent av et så elendig togtilbud. Fagre løfter i miljøpolitikken er definitivt ikke fulgt opp i togpolitikken. Det er et klart grønt mål at mest mulig godstrafikk skal over på bane, og da må vi ha et godt togtilbud.

På samme måte er det froståelig at togpendlere begynner å vurdere andre transportløsninger.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Toget er gått for togtrafikken!! Det vil ta minimum 20 år før riktig skinnegang er lagt. Og husker jeg ikke feil så er det ihvertfall 20 år siden mange ropte høyt om hva som burde gjøres!!!

Men vil våre politikkere (rød/grønne) lytte? Nei….og da går det den veien høna sparker.

;-)

Sondre: Det er godt mulig at de “rød/grønne” politikerne ikke får med seg så mye, men du kan være trygg på at vi helgrønne politikere har skjønt det for lenge siden!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bohemen tar feil: 20 år fra eller til – so what? Ta f.eks. Bergensbanen: denne antikviteten ble bygget for 100 år siden & er fortsatt i stand til å frakte turister & generere det beste TV-programmet NRK noensinne har laget. Poenget er at om det ikke blir i vår levetid, vil generasjoner etter oss ha glede av et utbygd lyntognett – i tillegg til at de fortsatt har ei framtid i landet pga. den økologiske gevinsten!

Sondre: Ja, vi må tenke litt på dem som kommer etter oss. Og kanskje jeg burde se det programmet likevel. Selv om jeg har tatt Bergensbanen mange ganger….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00