av Sondre Båtstrand | januar 14, 2010  

Fra “forurensningsfri gasskraft” til årevis med store utslipp

Miljøverndepartementet vil at CO2-fangst fra testanlegget på Mongstad skal utsettes. I tillegg fjernes kravet om at fanget CO2 må lagres. Jeg synes Espen Edvardsen i Naturvernforbundet i Hordaland kommenterer bra på Twitter: Ok. NÅ da? Dere som mente Mongstad var en miljøseier. Kan dere nå stå fram og si at dere tok feil? Etter at gasskraftverk ble solgt inn som “forurensningsfri” energi står vi igjen med forurensende gasskraftverk og luftige planer om fangst og lagring av CO2 en gang i fremtiden. Det er dårlig miljøpolitikk!

Jeg legger til at Miljøpartiet De Grønne hele tiden har kritisert den såkalte “månelandingen” på Mongstad. Fossil energi redder ikke klimaet: Klimakrisen blir ikke løst på Mongstad. Fremfor å bruke masse penger og arbeidskraft på å bygge unødvendige og forurensende gasskraftverk i Norge, kunne vi satset på energisparing og fornybar energi. Fossilenergien tar uansett slutt. La oss begynne omleggingen til det fossilfrie samfunnet!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg tør å si at du har norges viktigste blogg! Jeg fikk sjokk da jeg hørte om Mongstad på radioen, og blir skremt av hvilke mennesker som styrer landet vårt…

Sondre: Takk :-) Jeg ble dessverre ikke overrasket over at testanlegget blir uten fangst og lagring av CO2, men begynner jo å lure på hva de egentlig skal med testanlegget nå… Å fremstille Mongstad-gasskraftverket som en miljøseier må slite tungt på regjeringens eventuelle siste rest av troverdighet i miljøpolitikken.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00