av Sondre Båtstrand | november 18, 2009  

Pelsdyrene lider: Forby dyreplageriet!

Nettverk for dyrs frihet

Rev med øyebetennelse i lovstridig bur på den inspiserte pelsfarmen. Foto: Nettverk for dyrs frihet

Så er bilder av lidende rev og mink igjen i norske medier. Nettverk for dyrs frihet gjør en prisverdig innsats for å løfte pelsdyroppdrett frem i offentligheten, og atter en gang har aktivistene dokumentert regelbrudd på norske pelsfarmer. Politiet og Mattilsynet fant så skadde dyr på den siste pelsfarmen at flere måtte bli avlivet. Nå er det på tide at Stortinget våkner og forbyr pelsdyroppdrett. Oppdrett av rev og mink i bur vil aldri bli noe annet enn dyreplageri.

Miljøpartiet De Grønne vil sikre alle husdyrarter tilgang på et naturlig utemiljø, og går inn for forbud mot alle former for husdyrhold der dyrene blir holdt fanget i små rom eller bur: Selv om pelsfarmene skulle oppfylle lovens krav, er pelsdyroppdrett fortsatt dyremishandling. Miljøpartiet De Grønne går imot pelsdyroppdrett, og vil arbeide for et totalforbud mot oppdrett av dyr primært eller utelukkende for verdien av pelsen deres.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Fint at Miljøpartiet De grønne vil sikre et godt dyrevern. MEN politikere har det med mest å prate – det skjer sjelden noe som helst. Det var jo trist at AP ga fortsatt overføringer til pelsdyroppdretten på budsjettet for 2010. Det er ikke politisk vilje til et godt dyrevern i dette landet dessverre. Det er skammelig. Mattilsynet på sin side burde bli kastet på dør, de gjør en slett jobb hva gjelder både dyrevern og matsikkerhet (sjekk saken om Fatland slakteriet og oppdretteren på Hedmark)

Sondre: Takk, grønne politikere er ikke som andre politikere. Gi oss innflytelse, og pelsdyroppdrett hører til fortiden. Miljøpartiet De Grønne vil fri dyrene fra Mattilsynet og opprette et eget dyreverndirektorat.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fatter ikke at det tillates pelsdyroppdrett i det hele tatt! Hva skal vi med det? Hvem er det som etterspør slike varer?? Grrr.

Sondre: Si det. La oss få slutt på pelsdyroppdrett!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

huff ja! det er flaut! norge 2009…
de burde ihvertfall ta bort statsstøtten…
forstår ikke hvorfor skattepengene våres skal brukes til noe så sårt som dyreplageri..
kan de ikke heller opprette et dyretilsyn og gi disse pengene til dem i stedet? jeg personlig synes en av de årlige nasjonale tv-aksjonene burde gå til opprettelse og drifting av et norsk dyrepoliti med lokalaVDELING I HVERT FYLKE… (ops capslock) eller til å opprette stiftelse/fond som de som arbeider med dyrevelferd kan søke på… Takk for det fantastiske arbeidet du gjør for dyr og miljø Sondre!!! Såg deg på gaten en gang, og da tenkte jeg at han der, han må inn på stortinget! Du er helten min :) )) Du gjør en av de viktigste jobbene i norge. For dyrene og miljøet. ♥ Håper staten slutter å gi penger til pelsdyroppdrett…

Sondre: Tusen takk for rosende ord! Jeg jobber for å komme inn på Tinget, men første målet er bystyret i 2011! Dyrepoliti? Ja takk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk til MDG for at de bryr seg om de ikke kan beskytte seg selv. Skam til partiene som ønsker å fortsette med dyreplageri. Og det er våre – skattebetalernes – penger som finansierer dette lovfestede dyreplagei lidelse. Flere brudd på regelverket er utbredt. Hvis man ikke har kontroll, hvis man ikke får det til – da burde man slutte med det. Det er ikke sånn vi vil ha det i Norge. FORBY PELSFARMER.

Sondre: Takk for støtte!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

for å spore av litt, bør de burene bli tilgjengelige for alle etter at pelsdyroppdrettene har blitt lagt ned. du finner ikke bedre kaninbur!

Sondre: Håper ikke du tenker å starte pelsfarm med kaniner?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00