av Sondre Båtstrand | november 10, 2009  

Lyst på oppdrettsfisk? Sjekk dette bildet først

Fiskeridirektoratet

Deformert torsk. Foto: Fiskeridirektoratet

Fiskeoppdrett er et stort problem i Norge. Miljøet må slite med massiv forurensing, smitte og rømming, mens oppdrettsfisken er syk. Deformert oppdrettsfisk er helt vanlig, og i det siste har “monstertorsk” fanget utenfor et oppdrettsanlegg i Storfjord i Troms vekket oppmerksomhet. Først ville Fiskeridirektoratet hemmeligholde bildene, men nå er de frigitt. Bildene er en kraftig påminnelse om hvor naturstridig oppdrettsnæringen er.

Miljøpartiet De Grønne er sterkt kritisk til oppdrettsnæringen og vil aktivt redusere omfanget av dem, samt kreve lukkede anlegg og bærekraftig fôr.

Fiskeoppdrett forbruker mer mat enn det som blir produsert, og næringen er en trussel mot økosystemene i norske fjorder. Vi må verne om villfisken og begrense oppdrettsnæringen!

Etter å ha sett Fiskeridirektoratets bilder, tviler jeg på at så mange har lyst til å spise oppdrettsfisk. Fortsett med det: Boikott oppdrettsnæringen!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stakkars fisk, men hva e alternativet når fisken dør ut i havet da:)))??

Sondre: Kombinasjonen av oppdrett, overfiske og forsuring av havene er en dødelig kombinasjon for villfisken. Vi må snu trenden!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sykdom og deformitet er vanlig hos fisk. Dette er jo en fisk som aldri ville ha levd opp i naturen. men i oppdrett kan den leve, fordi den får maten servert, og dyrene som ville ha spist den ikke får komme til. Det er selvsag tukling med naturen, men det er jaggu meg jordbruket også….

Sondre: Sykdom og deformitet er langt mer utbredt i oppdrettsmerdene enn i den frie naturen. Det er mye galt i det industrialiserte dyreholdet også, bare se på broilerkyllinger.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Problemet for oss forbrukere er at det er så og si umulig å få tak i Laks og Ørret som ikke er Oppdrettsfisk. I tilegg til Rema1000 og Rimi så har fiskebutikken også kun oppdretts-laks/ørret.

Sondre: Det er pussig at fiskerinasjonen Norge ikke skal kunne tilby forbrukerne skikkelig fisk….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00