av Sondre Båtstrand | oktober 15, 2009  

Hent serverne hjem!

Den svenske riksdagen vedtok i går den reviderte «avlyttingsloven» som gjør det mulig å overvåke norske og utenlandske telefon- og internettbrukere, skriver VG Nett. Miljöpartiet de gröna stemte imot, men tapte voteringen. Miljøpartiet De Grønne mener det er på tide å gjøre som finnene og hente hjem serverne fra Sverige.

I går støttet den svenske Riksdagen FRA-loven som tillater overvåkning av innholdet i all datatrafikk som passerer Sverige. - Lagen borde rivas upp och sedan måste en utredning tillsättas som tar integritetsfrågorna som utgångspunkt, istället för att de klistras på i efterhand, sier Peter Rådberg, parlamentariker for Miljöpartiet de gröna, som stemte mot FRA-loven.

Fire sentrale norske servere er plassert i Sverige. Finland har allerede flyttet sine servere fra Sverige for å hindre at FRA-loven gir svenske mydnigheter tilgang til statsinterne samtaler. Miljøpartiet De Grønne mener Norge bør gjøre det samme: Hent serverne hjem og stopp angrepet på norske borgeres personvern!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kan bare si meg enig i det.

Det eneste aberet er at det er vanskelig å si imot politiet når de forklarer at de f.eks ikke hadde kunnet pågripe noen i en viss barnepornosak om de kun hadde hatt tilgang til materiale x mnd tilbake i tid, som de har i Norge.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00