av Sondre Båtstrand | september 6, 2009  

Digitale rettigheter

Retten til å dele kunnskap, informasjon og kultur må også gjelde på Internett. Derfor står Miljøpartiet De Grønne opp for dine digitale rettigheter, og er det eneste partiet som ser på fildeling som positivt. Ja, vi vil ha bedre støtteordninger for kunstnere, men vi vil ikke stoppe fildelingen. Her kan du slappe av mens Hanna E. Marcussen forklarer deg grønn digitalpolitikk. I går var det digitaldebatt i Oslo med MDG i panelet.

Forfatter Eirik Newth var møteleder da FriBit arrangerte pubmøte i forbindelse med Krev Svar-kampanjen. Han skriver positivt om MDG i sin blogg:

Hanna Marcussen fra Miljøpartiet de grønne sto i mine øyne for kveldens sterkeste enkeltprestasjon, da hun som eneste i panelet våget å si at fildeling ikke bare er en uting som bør avkriminaliseres for borgerrettighetenes skyld, men faktisk kan være positivt i seg selv. Marcussen er arkeolog, og brukte dette til å fortelle oss at mennesket alltid har kopiert hverandres gode ideer.

Stem grønt for retten til å dele filer på nett!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Platebransjen er så misforstått at de ville kriminalisere radiolytting om de kunne. Om ikke annet kreve at hver enkelt radiolytter betalte for hvert musikkinnslag de hørte.

Til slutt ville ingen hørt musikken de ønsket å selge, og ingen musikk ville blitt solgt.

Forøvrig krever jeg betalt av alle artister som etter 1980 har spilt en c eller brukt 4/4 takt, da jeg anser det som kopiering av mine harde anstrengelser for å lære å spille trompet!!!

Sondre: Jeg minner om at The American Society of Composers Authors and Publishers (ASCAP) har saksøkt telegiganten AT&T for å kunne klassifisere ringetoner som offentlig fremføring

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00