av Sondre Båtstrand | september 2, 2009  

Hvorfor fant jeg telefonkatalogen utenfor døren i kveld?

Jeg har reservert meg mot å motta papirutgaven av Telefonkatalogen og Gule sider. Likevel var det nettopp Telefonkatalogen og Gule sider som lå utenfor døren min da jeg kom hjem. 

En undersøkelse i fjor viste at 61 prosent verken ønsker å motta Telefonkataloge, Gule sider eller Ditt distrikt. Jeg har tidligere skrevet flere bloggposter om at kun de som aktivt ber om det skal motta papirutgavene (se også her og her). Det er på tide å stoppe sløsingen av papir og plast.  

- Telefonabonnentar som ønskjer å motta papirutgåva av dei kvite sidene i telefonkatalogen, må heretter sjølv be om slik levering, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete i februar. Kom igjen, nå må det bli slutt på masseutdelingen av Telefonkatalogen, Gule sider og Ditt distrikt. De fleste av oss klarer oss med telefonkatalogen på nett. Stopp sløsingen! Ønsket om å tjene penger på annonser ut fra opplagsstørrelse må vike for hensynet til miljøet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det var jo merkelig. Kanskje det bare er en nabo som skal bli kvitt noe papirsøppel? Jeg har hvertfall reservert meg, og har ikke fått den.. så langt hvertfall.

Sondre: Det lå kataloger utenfor alle dørene i gaten jeg bor i. Rart om ingen i gaten har reservert seg etter alt oppstyret. Kanskje distributørene der du bor viser mer respekt for reservasjonen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det håper jeg virkelig de gjør, for jeg har ikke brukt for den.

Sondre: Ikke mange som har det i vår digitale tidsalder.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg fant en utgave av “ditt distrikt” i postkassa i går. Veit da pokke hva jeg skal med den. Vi er da siviliserte og har internett her i Røtidalen ;-)

Sondre: Godt spørsmål. Det beste du kan gjøre med den er trolig å ta av plasten og kildesortere plast og papir hver for seg. Det er nok av folk som dumper katalogen i bosset eller papiravfallet uten å ta av plasten…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Feilen ligger åpenbart hos den som har levert telefonkatalogene.

Sondre: Får de egentlig oversikt over hvem som har reservert seg?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har du sett denne kommentaren på MDG sine sider?:

“VGS elev sier:
2. september 2009 klokken 16.10

Kjem aldri til å gløyma kommentaren til Sondre Båtstreand i skuledebatten om lesbiske sine rettighetar:

“Vi er ikke imot homokjærlighet. Vi er ikke imot heterokjærlighet. Vi er FOR kjærlighet.”

hehe, glimrande… i tillegg avslutningsdiktet.. episk!” ”

:) Skulle gjerne vært på den skoledebatten og hørt på deg jeg også! Hilsen Therese, nytt medlem i Akershus MDG.

Sondre: Hei Therese og velkommen til De Grønne! Jeg hadde ikke sett den kommentaren, men den var veldig hyggelig. Én versjon av diktet mitt er nå lagt ut på bloggen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Sondre,
først og fremst er det beklagelig at du har mottatt Telefonkatalogen og Gule Sider etter at du har reservert deg. Våre distributører har med seg oppdaterte lister over hvilke husstander som har reservert seg, men her har det altså skjedd en manuell feil. Det beklager vi.

I forhold til din kommentar om Liv Signe Navarsete sitt utspill i februar kan jeg informere om at Samferdselsdepartementet har fritatt Telenor fra plikten til å utgi trykt telefonkatalog med virkning fra 2010 og fremover. Det vil dermed ikke utgis noen trykt utgave av Telefonkatalogen fra og med 2010.

Gule Sider vil derimot fortsatt bli utgitt, men fra neste år vil denne katalogen komme som uadressert reklame, hvor “nei takk til reklame”-klistremerket på postkassen reserverer deg mot katalogen.

At du har reservert deg når du ikke ønsker å motta papirkataloger er veldig bra. Vi er opptatt av at de som ikke ønsker å motta katalogene skal slippe det, samtidig som at de som ønsker katalogene skal få de. Bruken av Internett øker stadig i Norge, og det er idag mange som finner informasjon de leter etter på nettet. Likevel er det fortsatt mange som ønsker å bruke Gule Sider i papirformat. Noen bruker kun nett, noen bruker kun papirkatalogene, mens mange bruker begge deler. TNS Gallup sin Forbruker og Media-undersøkelse fra andre kvartal i år viser at det fortsatt er over 400 000 nordmenn som bruker Gule Sider-katalogen hver uke.

Jeg beklager igjen at du har mottatt papirkatalogen selv om du har reservert deg. Her har det åpenbart skjedd en feil. Jeg håper informasjonen ovenfor er tilfredsstillende.

Med vennlig hilsen
Renate Morken, Eniro Norge

Sondre: Hei Renate, og takk for en oppklarende kommentar. Beklagelsen er akseptert :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor? Av samme grunn som at man blir oppringt selv om man har reservert seg mot telefonsalg – det er mer å tjene på å [forsøke å] selge enn å respektere folks reserveringer..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00