av Sondre Båtstrand | august 29, 2009  

Miljøpartiet De Grønne er et prosentparti

1,1 % av velgerne sier at de vil stemme på Miljøpartiet De Grønne, ifølge en undersøkelse Respons har gjort for Aftenposten. I Tønsbergs Blads papirutgave får partiet 1 % i siste måling. De Grønne er ikke lenger et miniparti, men et prosentparti i kraftig vekst!

I BTs papirutgave er en ny meningsmåling presentert i dag. Kystpartiet, som får 0,2 %, har en egen søyle, mens De Grønne er skjult bak “andre partier” som får 1,3 %. På facebook vil over 2200 mennesker se Miljøpartiet De Grønne på meningsmålingene. Du finner gruppen her. På nettsiden Support Democracy in Norway ber mennesker fra store deler av verden – fra USA til Mongolia og vårt søsterparti i Moldova - om at alle riksdekkende partier får sendetid hos NRK i valgkampen. Senator Bob Brown fra Australia er blant appellantene, og han sier: Information is the currency of democracy. Without all parties, including the Norwegian Greens, being able to fairly reach the voters, democracy is undermined

Valget i klimaverstingen Norge angår og interesserer verden, og det grønne budskapet om fornybar fremtid, dyrevern, digitale rettigheter og grønn økonomi må gjøres kjent for NRKs seere. Statskanalen NRK har et eget ansvar for demokratiet.

Journalist Sten Inge Jørgensen skriver i Morgenbladet om pressedekningen av valget: Mitt poeng var at andre småpartier får svært mye mindre pressedekning enn Rødt, og at det er grunn til å tro at for eksempel Miljøpartiet De Grønne kunne blitt større enn Rødt dersom de hadde vært like synlige. Jeg skal jobbe for å gjøre Miljøpartiet De Grønne minst like synlig som Rødt, og jeg er enig i at et grønt parti har større potensial enn et rødt parti. Jeg våger å påstå at økologi er mer populært enn kommunisme.

Velgere har begynt å bli oppmerksom på at det finnes et grønt parti i Norge, og i et valg der miljøvern og dyrevern ser ut til å bli en viktig sak. På skoledebattene merker jeg at dyrevern engasjerer mer, og her har en suveren posisjon i norsk politikk, bare sjekk valgundersøkelsene til Dyrevernalliansen, Dyrebeskyttelsen eller NOAH for dyrs rettigheter.  Bli med på den grønne bølgen – og som vi sier i MDG: Tenk stort, stem grønt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det går riktig veg! Jeg har tro på at MDG har et stort vekstpotensiale, bare snøballen begynner å rulle og dere får litt mer oppmerksomhet fra media.

Sondre: Vi ruller snøballer så godt vi kan og tror vi står foran et gjennombrudd. Norsk politikk trenger et grønt parti!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jepp! *løfter*

Sondre: Takk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Demokrati fungerer kun om folket er opplyst! Det er bra at folk begynner å se ann de grønne og lese programmet!

Sondre: Sant nok. Media har et ansvar for å gjøre velgerne kjent med de politiske alternativene, mens vi selv har et ansvar for å lage et godt politisk alternativ.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00