av Sondre Båtstrand | august 28, 2009  

MDG tar kulturpolitikk på alvor

Miljøpartiet De Grønne fører en god kulturpolitikk. Vi sier JA til fildeling og JA til bedre støtteordninger for kunstnere. Vi tar kulturpolitikk på alvor.

Én ting er at nedlasting skal kompenseres gjennom en lisensordning, noe annet er at vi vil ha bedre støtteordninger for kunstnere og kunstorganisasjoner og opprettelse av flere kunstnerhus med gratis eller rimelige atelierer og fellesverksteder. Vi vil ha økte tilskudd til offentlig kunst, blant annet ved å øke den delen av byggekostnadene for offentlige nybygg som går til utsmykning og innføre skattefradrag til bedrifter og privatpersoner ved sponsing eller kjøp av kunst. I tillegg vil vi sikre støtten til «smale» forlag og til oversettelse av utenlandsk litteratur, samt sørge for økte innkjøp av ny norsk skjønnlitteratur, slik at de videregående skolene kan få hvert sitt eksemplar. Vi vil også gi folkebibliotekene økte ressurser til utlånsmateriell, brukervennlige lokaler og åpningstider. Hva synes du om vår kulturpolitikk? Kom gjerne med innspill, og les mer her.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Miljøpartiet Det Grønne driver ikke politikk.
Vet ike hva politikk er.

JILL

Sondre: Nei vel?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er jo en del organisasjoner i bygdenorge som bedriver denne slags “low budget” kulturvirksomhet allerede da. Kan jo være en ide’ å øke støtten til disse? Skal ikke så mange kronene til for at “Røtidalen husflid og skrekkspellaug” skal kunne avholde noen flere utstillinger i året veitdu. Man må støtte distriktskulturen litt mer trur jeg. Der hvor det skjer og de som lar det skje holder til.

Har masse erfaring fra driften av et lokalt rockeverksted i min ungdom serru. Mye kreativitet og støy som fikk boltre seg på meget lavt budsjett. Når vi fikk noen kroner av kulturkontoret blei det svidd av på konserter og øvingsutstyr på “huset” …eller “rønna” som det også blei kallt. Mye kjekk ungdom blei reddet vekk i fra idretten hvor det flyter av doping og sånnt :lol:

Noen av de mest kreative på huset var glad i å male. Synd de aldri hadde råd til maling. Det blei som regel til at søppeldunkene på industriområdet blei fysisk rensket for spraybokser og at de brukte en vegg som lærret.

Når de voksne ikke støtter opp rundt ungdommens kreativitet, ender det som regel med at de tar saken i egne hender. Er ikke alltid at resultatet blir like flaterende selv om det får førstesia i lokalavisen. Eller i det minste en linje eller to under politispalten på side 4.

Bandet mitt reiv en lørdags formiddag til med gratis utekonsert utenfor huset. Hendelsen fikk førstesideplass i lokalavisa hvor eieren av butikken visavis sto stram i maska og folangte ærstatning for ei knust rute. Det var siste gangen vi fikk lov å spille med SÅÅÅ stort PA-anlegg utendørs der kan man si. Men gøy allikavel ;-)

Sondre: Hold meg oppdatert om Bergen snart står på turnélisten til Røtidalen husflid og skrekkspellaug :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00