av Sondre Båtstrand | august 26, 2009  

Lofoten må få verdensarvstatus!

I all stillhet har miljøvernminister Erik Solheim (SV) bestemt at Lofoten ikke får lov til å søke om verdensarvstatus før etter at forvaltningsplanen er ferdig, skriver VG Nett. Solheim legger til rette for oljeindustriens inntog i området: Han innrømmer at verdensarvstatus vil hindre oljeboring, men blokkerer muligheten fordi han ikke vil bruke det politiske spillet til miljøets fordel. Hva skal vi med såkalte miljøpolitikere som ikke vil bruke politikk for miljøet?

Jeg mener absolutt at Lofotkommunene Røst, Værøy, Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan skal sende inn en søknad om å komme på Unescos verdensarvliste. Om søknaden gjør det vanskeligere å åpne området for oljeboring, ser jeg på det som en veldig positiv effekt.

Det er miljøpolitisk lavmål å åpne for oljeboring i de sårbare havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Miljøpartiet De Grønne vil ha varig vern av disse områdene, og full stopp i utdeling av letelisenser. Det er på tide å få Norge ut av oljealderen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

[...] Lofoten må få verdensarvstatus! | Grønn i Bergen: Sondre Båtstrand sondre.vgb.no/2009/08/26/lofoten-ma-fa-verdensarvstatus – view page – cached I all stillhet har miljøvernminister Erik Solheim (SV) bestemt at Lofoten ikke får lov til å søke om verdensarvstatus før etter at forvaltningsplanen er — From the page [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00