av Sondre Båtstrand | august 14, 2009  

Hva slags regime støtter Norge i Afghanistan?

Norge har soldater i Afghanistan for å støtte det sittende regimet mot Taliban. Da krigen startet ble kvinnefrigjøring brukt som et argument: - Krigen er kvinnefrigjøring, sa Arbeiderpartiets Marit Nybakk. Det spørs om hun er like skråsikker nå som en ny kvinnediskriminerende lov har trådt i kraft i Afghanistan.

I henhold til den nye loven kan afghanske menn holde tilbake mat og penger dersom kona nekter å ha sex med ham. Dessuten er det kun fedre og bestefedre som kan få foreldreretten over barna, ifølge Aftenposten. Videre kan sjiamuslimske kvinner ikke søke arbeid uten en manns tillatelse, og om en mann begår en voldtekt, kan han betale seg ut av det for å slippe straff.

Allerede i 2003 slo Amnesty fast at krigen ikke ga noen kvinnefrigjøring. Krig pleier ikke å være særlig frigjørende. Jeg håper Marit Nybakk og andre tenker seg om før de bruker den argumentasjonen igjen.

Siden dette er en MDG-blogg, må jeg også legge til at Miljøpartiet De Grønne ikke støtter norsk krigsdeltakelse: Hent soldatene hjem! Afghanistans kvinner blir ikke frigjort ved at Norge støtter pest fremfor kolera.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Godt å se at flere enn meg mener dette om den zionistiske aggresjonskrigen i Afghanistan. Særlig SV har sviktet stort som aksepterer å sitte i regjering med NATO-krigerne.

Sondre: Jeg tror ikke krigføringen er så veldig sionistisk, da…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00