av Sondre Båtstrand | august 1, 2009  

Olje dreper

Igjen ser vi bilder av fugler innsmurt i olje. Mange av dem er for tilgriset til at de kan overleve eller de har fått oljen inn i kroppen. Mange av dem går en pinefull død i møte. De er uskyldige ofre for vår satsing på olje. La oss satse fornybart.

Påstanden om at olje dreper er egentlig ikke så kontroversiell. Vi vet at forbrenning av olje er blant hovedårsakene til menneskeskapte klimaendringer som truer både mennesker, dyr og natur, og gjentatte store ulykker viser også hvor farlig det er å transportere olje.

Lasteskipet «Full City» hadde over 1100 tonn tungolje ombord da skipet gikk på grunn utenfor Langesund. En stor katastrofe er varslet av naturvernere og marinbiologer. Som vanlig kommer det krav om styrket oljevernberedskap, og miljøvernministeren er enig. Kanskje det hjelper at ulykken skjedde nærmere Oslo? Fem år etter at 550 tonn tungolje havnet i sjøen da «Rocknes» sank utenfor Bergen, var oljesølet fortsatt ikke helt fjernet.

Fugler sitter fast i oljesølet. Jeg føler meg dårlig når jeg ser bildene. Noen av dem kan la seg redde, slik det ble gjort etter «Server»-ulykken utenfor Bergen. Jeg var såvidt involvert i arbeidet: Det var møysommelig og krevende arbeid og det burde ikke være nødvendig.

Ulykken utenfor Langesund er atter en påminnelse om at oljeøkonomien ikke er bærekraftig. Det er på tide med helhjertet satsing på fornybar energi og å få Norge ut av oljealderen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg bor for langt unna, ellers hadde jeg ikke klart annet enn å dra for å forsøke å hjelpe på ett eller annet vis, vaske fugler eller avlive dem humant eller, noe, bare gjøre NOE.
Det er en skam at slike båter får gå så nær kysten vår. Mange av båtene har jo dårlig standard både maskinelt og eller (rust i skrog m.m.) og vi ser jo hva som skjer når de skal seile forbi kysten i vær som de ikke takler. Men hva skal man forvente av politikerne når hun som har ansvaret sitter og roper om fotobokser!
Ja til oljefri energi…
Det er pinadø bra det er valg snart :-(

Sondre: Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen sier at hun har god samvittighet. Sannelig godt at det er valg snart!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

… sier Helga Pedersen det?
*lyden du ikke hører er BB som dunker huet i bordet av ren frustrasjon*
Hun kan jo ta seg en tur og skyte noen sjøfugler tilgriset av olje, så kanskje hun føler seg ENDA BEDRE.
Jeg kan ikke skrive hva jeg har lyst til å kalle henne, da jeg sannsynligvis blir moderert. Håper den nye regjeringen (for det blir 110 % sikkert en ny regjering) skjønner mer enn den regjeringen som går av, og har notert hva folket har ropt forgjeves om de siste årene…

Sondre: Du får frem hva du mener uten å skrive hva du har lyst til å kalle henne!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00