av Sondre Båtstrand | juli 8, 2009  

Etterlyst: Fokus på løsninger!

Dagens klimadebatt kan være ganske frustrerende. Slik var det også i går. På radioen begynte Erik Solheim dagen med å angripe Frp:  - Flere vil dø dersom Fremskrittspartiet får gjennomført sin miljøpolitikk, sa vår deltidsmiljøvernminister. Kanskje han burde konsentrere seg mer om å unngå å føre en dødelig politikk selv? Aldri har Norge brukt mer penger på oljeleting eller delt ut flere oljelisenser enn under denne regjeringen. Norske klimautslipp har aldri vært større enn under Erik Solheims regime, men hans strategi er ikke å kutte utslippene. Strategien er heller på den ene siden å si at klimatrusselen er farlig, mens han på den andre siden sier at det er mulig at Frp vil føre en enda verre politikk enn han selv. Nei, det er på tide med en seriøs klimadebatt.

Vi må legge bak oss fordelingen av skyld og begynne å snakke om konstruktive løsninger. Hvordan kan Norge legge fossilalderen bak seg og lede an inn i en fornybar fremtid? Miljøpartiet De Grønne har blant annet lansert rapporten Fossilfritt Norge om hvordan overgangen kan skje. Vi er ikke så opptatt av å fortelle folk at Frp fører en elendig miljøpolitikk – det tror vi folk skjønner helt av seg selv. Vår oppgave er å fortelle folk hvordan vi kan føre en bedre klimapolitikk.

Og Erik Solheim? Actions speak louder than words, heter det. Han har to måneder på seg til å vise at han ikke bare har det i munnen, men faktisk kan gjøre noe i praksis.

Selv tror jeg nok Norge er best tjent med en reell grønn opposisjon på Stortinget. Vi trenger et parti på Tinget som konsekvent kjemper på naturens side mot petroleumsindustrien og andre som profitterer på miljøødeleggelser.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Velformulert Sondre, og bra.

Hvordan når vi frem med dette budskapet på en bredere måte?

CSN vil holde en konferanse 26.8. – jeg tror alle partilederne – inkl. MDG – blir invitert til å komme med bidrag og kommentarer -
Jeg tror – du burde ta toget til Oslo den dagen

Mer info om konferansen kan du få etter hvert men det er en golden oppertunity for MDG å eksponere sin politikk

Bestill togbillet Sondre

mvh

Steinar

Sondre: Takk, Steinar. Kanskje det blir en Oslo-tur på meg i slutten av august

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00