av Sondre Båtstrand | juni 30, 2009  

Bjørner er ikke vegetarianere

Se drapsbjørnen herje, frister NRK Nordland på sine nettsider. Klikker du deg inn på lenken finner du bilder av en bjørn som spiser. Drapsbjørn – hva slags tull er det? Bjørner er ikke vegetarianere, og om de får forsvarsløse sauer servert midt i matfatet, ja da forsyner bjørnene seg. Skal om jeg er vegetarianer, forventer jeg ikke at bjørnene skal bli det. Så kjære NRK, det er ingen drapsbjørn, det er en helt vanlig bjørn.

Miljøpartiet De Grønne vil ha en ny rovdyrpolitikk. Dagens politikk bærer preg av å være et dårlig kompromiss som verken rovdyr, sauer eller bønder er tjent med. Istedenfor å betale ut erstatning for rovdyrdrepte sauer, burde både bønder og kommuner i områder med bestander av de store rovdyrene få betalt ut et beløp som står i samsvar med antall rovdyr.

Miljøpartiet De Grønne mener at en slik ordning vil gjøre det lettere å gå for alternative driftsformer, forebygge rovdyrtap på en mer økonomisk bærekraftig måte, og at den dessuten ville gi et incentiv til å ta vare på de store rovdyrene. På denne måten ville mye av den sympatien de som driver med ulovlig jakt får fordunste, og rovdyr blir en ressurs for lokalsamfunnene, ikke bare et problem. Pengene vil kunne benyttes til endret drift eller til forebygging ut fra lokale avgjørelser, noe som ville være til fordel både for bønder og for lokaldemokratiet.

Levedyktige bestander av rovdyr står ikke i motsetning til levende bygder.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Enig. Og noen av pengene kunne gått til å betale lønn til gjetere. Så kan de som vil få en flott sommerjobb, og sauene ferdes trygt, og vi får beholde de flotte rovdyra :D

Sondre: Ja til gjeting!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00