av Sondre Båtstrand | juni 28, 2009  

Ta vare på kjæledyrene!

Mange kjæledyr blir dumpet i ferien, leser jeg i Dagbladet, mens Nettavisen opplyser Slik dumpes kjæledyrene. Det er trist at sommeren er en så utrygg tid for mange dyr som er helt avhengige av menneskenes velvilje, og det er trist at mennesker kan få seg til å svikte dyrene så totalt. Jeg ønsker meg strengere dommer mot dyreplagere, og et eget dyrepoliti som kan etterforske sakene. Vi som har dyr må også være flinke til å ID-merke og kastrere dyrene våre. Det fødes tusenvis av kattunger i Norge, og altfor mange havner i dårlige hjem. Med færre katter som trenger hjem, vil det være lettere å hindre at de havner i gale hender. Våre firbente venner fortjener respekt og kjærlighet!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Støtter deg 110 % jeg. Det er faktisk en underskriftsliste man kan signere på for å vise sin støtte til ønsket om opprettelsen av dyrepoliti i Norge. Det er over 30 000 underskrifter der, men det skader nok ikke med flere. Det er her: http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=1331

Sondre: Jeg glemte helt å ta underskrift.no-kampanjen med i innlegget mitt, så jeg er takknemlig for at du fikk den med. Skriv under, folkens!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja ja ja til dyrepoliti!
Og gjerne en slags “hjelpetjeneste” hvor f.eks folk i krise (sykdom el annen krise) kan få midlertidig hjelp med dyrene sine, fra andre dyrevenner.
Det være seg hjelp som hundelufting, pass osv. Mange dyr har det godt hos eierene sine. Men eierne kan trenge hjelp om en krise skjer, til situasjonen har bedret seg. På den måten slipper man at det går så langt at mange dyr blir dumpet eller lider.

Er det en ting jeg har lært ved å se TV programmer om dyrepoliti i andre land, så er det at noen dyr er godt ivaretatt av eier, men så kom en krise, og så gikk det nedover. Men hvorfor omplassere dyr som egentlig har et godt hjem? Hvorfor ikke heller gi hjelpen der de er?

Men selvsagt gjelder dette kun de dyr hvor man ser at eierene bryr seg.

Sondre: Spennende tanke med en slik hjelpetjeneste. Det må være en koselig jobb!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00