av Sondre Båtstrand | juni 25, 2009  

Støtt fiskerne mot oljeindustrien

Mandag starter etter planene seismikkskyting utenfor Lofoten og Vesterålen, men fiskere i området nekter å la seg kjøpe bort fra jobbene sine. 10-15 båter ligger klar til å gå ut på fiskefeltene der det skal skytes seismikk. – Vi viker ikke, sier fisker Agnar Reinholdtsen til NRK Nordland. Samtidig krever Flakstad kommune erstatning fra staten etter fjorårets seismikkskyting som ga mindre levering til fiskebrukene og dermed lavere skatteinntekter for kommunen. Miljøpartiet De Grønne støtter både fiskere og kommune i kampen for å verne lokale, grønne arbeidsplasser mot oljeindustriens ødeleggelser og kortsiktige profittjag.Torsdag kveld gikk et enstemmig landsstyre i Miljøpartiet De Grønne inn for full støtte til fiskerne som vil fortsette å fiske selv om Oljedirektoratet har meldt om seismikkskyting fra og med mandag 29. juni. 180 fiskere er av direktoratet forsøkt kjøpt bort fra fiskefeltene, men 80 har takket nei, og flere har varslet at de vil fortsette fisket i området. De kan lykkes med å blokkere årets seismikkskyting:

– Det vil være straffbart hvis OD setter i gang seismikkskyting og det hindrer fisket i området, sier Christine Karlsen, jurist i Bellona., og Oljedirektoratet bekrefter at seismikken må vike for aktive fiskere.

Jeg oppfordrer alle til å melde seg inn i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen, og stemme på et parti som er klar motstander av oljeleting på norsk sokkel.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hva skal vi gjøre med dette?

Helse er så masse. Det inneholder bla psykiatri der tilbudene er totalt rassert. Rusmisbruk og psykiatri går sammen som eneggede tivllinger. Jeg håper du tar deg tid til å lese mitt innlegg, brevet til helseministeren, om samfunnsøkonomisk ruspolitikk. Der vil de kunne hente milliarder dersom de legger om den negative og fordomsfulle behandlingen rusmisbrukere opplever pr i dag.

Dette er et viktig innlegg med historie og budsjett. Det er en tankevekker for de fleste. Jeg kommer gjerne på talerstolen og ytrer mitt ønske for de aller svakeste som ikke kan snakke selv.

Ann-Lill Grendahl Elshaug
“Lilly Craft”
http://lillycraft.vgb.no/2009/06/25/kj%C3%A6re-bjarne-hakon-hansen-samfunns%C3%B8konomisk-ruspolitikk/

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00