av Sondre Båtstrand | juni 17, 2009  

McCartney og Ono støtter vegetardag

Paul McCartney og Yoko Ono oppfordrer til en ukentlig vegetardag, og fronter kampanjen Meat Free Monday. – Jeg synes det er et flott forslag. Hvis du bare reduserer inntaket én dag i uka, vil det være til stor fordel for planeten, sa McCartney nylig. Lederen av FNs klimapanel, Rajendra Pachauri har foreslått det samme, og den belgiske byen Gent har torsdag som sin vegetardag. Miljøpartiet De Grønne i Bergen mener det burde være en ukentlig vegetardag i offentlige institusjoner, og vi gleder oss over at flere fronter tilsvarende forslag. Kjøttforbruket må reduseres av hensyn til miljø og dyr.

BT skriver at verdens kjøttproduksjon står for nesten en femtedel av de globale utslippene av klimagasser, ifølge FNs organisasjon for landbruk og mat (FAO). Samtidig vet vi at millioner av dyr lider i produksjonen av kjøttet. Vi har nok av gode grunner til å redusere kjøttforbruket.

Miljøpartiet De Grønne mener også at staten ikke skal involvere seg i «opplysningskontorene» for kjøtt og andre animalske produkter, men etablere et næringsuavhengig opplysningskontor for mat og helse, som også tar hensyn til dyr og miljø.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00