av Sondre Båtstrand | juni 15, 2009  

Klima må bli en hovedsak i valgkampen

For Miljøpartiet De Grønne vil selvsagt klima bli en hovedsak i valgkampen, men det hadde vært fint om de andre partiene også kunne tatt alvoret innover seg. Klimasaken druknet i forrige valgkamp – vil det samme skje i år? Klimaforsker Carlo Aall frykter at saken blir glemt i valgkampen fordi stortingspartiene ikke våger å fokusere på de vanskelige sakene. La oss presse dem til å fokusere på klimaet!

Stortingspartiene fører en politikk for økte klimautslipp og gjemmer seg bak bløffer som månelandinger og klimakvoter. Erik Solheim (miljøverneren, ikke ministeren) er enig med Aall, og uttaler til NRK: – På Stortinget er dei no veldig einige om kva dei skal gjere. Dei skal gjennomføre dette måneprosjektet. Dei skal køyre på klimakvotekjøp, og kal ikkje gjere noko anna her heime enn å produsere meir straum. Noko som ikkje gir mindre utslepp. Så eg ventar heller ikkje at valkampen kjem til å bli heit, sjølv om temperaturen på jorda stig.

La oss vise at det kan bli en annerledes valgkamp! La oss presse alle politikere på klimaspørsmålet – og om de gammeldagse partiene atter en gang gjemmer seg og unngår det de selv kaller “vår største utfordring”, så finnes det heldigvis et grønt alternativ som stiller liste i samtlige fylker. Miljøpartiet De Grønne våger å angripe ondet ved roten og går inn for å avvikle olje- og gassutvinningen til fordel for en fornybar fremtid.

Bytt politikk fremfor klima – og husk: Ny politikk krever nye politikere.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Den viktigste saken nå, saken som rager himmelhøyt over alle andre saker, er datalagringsdirektivet. Alt annet er uvesentlig.

Sondre svarer: Datalagringsdirektivet er viktig, der er vi enige, og Miljøpartiet De Grønne har digitale rettigheter som en av fire hovedsaker. Samtidig er fornybar fremtid en annen hovedsak: Vi må verne om klimaet. Det er ingen motsetning mellom fornybar fremtid og digitale rettigheter – Miljøpartiet De Grønne kjemper for begge deler.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Venstre vil jo sørge for at fornybar energi blir en sak. Det synes jeg er kanskje det største og viktigste enkeltvise miljøtiltaket som eksisterer.

Sondre svarer: Venstre kommer nok til å prate litt om miljø – i hvert fall før valget, deretter er det mer usikkert. Jeg er enig i at omlegging fra fossilsamfunn til fornybar fremtid er en sentral miljøsak, og det er derfor jeg jobber i Miljøpartiet De Grønne!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, kanskje velgerne etter hvert finner ut at penger med fordel kan brukes på annen måte?
Det ville kanskje ikke være så dumt!

Sondre svarer: Ja, tenk om pengene som går til fossilindustrien for å sponse gasskraftverk, ble brukt på energisparing og fornybar energi. Da hadde vi faktisk gjort noe for klimaet, fremfor dagens tomme festtaler.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00