av Sondre Båtstrand | mai 28, 2009  

Stopp volden mot dyrene

ilmy blogger om kattungen Jesper som ble skutt på av forstyrrede mennesker. Hva får noen mennesker til å gjøre så syke ting? Vi må heve dyrenes status i samfunnet: De er følende medskapninger som fortjener vår respekt! Politiet må også ta dyremishandling på alvor, det er derfor Miljøpartiet De Grønne har etterlyst et dyrepoliti, og synes det er skuffende at Justisdepartementet ikke en gang vil utrede idéen om dyrepoliti.

Et dyrepoliti vil klart og tydelig signalisere at samfunnet tar dyrs lidelser på alvor, og det vil føre til en kompetanseheving og at sakene blir behandlet på en seriøs måte. Hvordan dyrepolitiet konkret skal se ut, vil være en oppgave for en eventuell utredning, men den har departementet satt foten ned for. Det mener vi er synd for dyrene, men også for mennesker: Voldskriminalitet må sees i sammenheng, enten det dreier seg om vold mot dyr eller vold mot mennesker. En annen ting er at forskning viser en klar sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker. En dyremishandler er en voldsforbryter.

Dyrepoliti finnes allerede flere steder i USA, og er kjent fra diverse tv-serier. På nett har nesten 30 000 personer skrevet under på et opprop for dyrepoliti i Norge. Skriv under her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00