av Sondre Båtstrand | mai 13, 2009  

Syke av biltrafikk

Tre av 13 ansatte har måttet slutte. Tre andre har vært mye sykmeldt. Forurensing forpester arbeidsmiljøet for de ansatte ved Årstad videregående skole, skriver BT. Eiendomsavdelingen i Hordaland fylkeskommune klarer ikke å finne årsaken til helseproblemene, til tross for at 62 000 biler passerer rett utenfor skolen hvert døgn. Jeg har ikke noe problem med å se sammenhengen, og mener det er på tide med en politikk i Bergen som faktisk reduserer biltrafikken, av hensyn til helse og miljø både lokalt og globalt.

Miljøpartiet De Grønne i Bergen har hatt ren luft som en hovedsak, og saken er stadig like aktuell. Som helseproblemene ved Årstad vgs viser, er det akutt behov for å redusere biltrafikken. Det krever politikere som våger å prioritere tiltak som gratis buss i rushtiden kombinert med (og finansiert av) rushtidsavgift, en generell bedring av kollektivtilbudet og busser drevet av biogass fremfor diesel, et sammenhengende sykkelveinett og redusert antall parkeringsplasser i sentrum. Det er rett og slett altfor mange biler i Bergen, og det er vi som bor i sentrum som må puste inn all giften. Aller verst er det på Danmarks plass der Årstad vgs ligger. Bystyret og byrådet må slutte å legge til rette for forurensing og begynne å tenke på helse og miljø.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Problemet er at det er alt for mange biler, men man kunne da vel lagt de mest trafikkerte veiene utenfor sentrum, i f.eks tunneller?

Dessuten er det en skam at så mange arbeidsplasser er på Kokstad/Sandsli, og at så mange bor i Åsane og omegn, når veiene ikke er dimensjonert for trafikken. Da blir det mye pendling og timer i kø.

Man må bygge boliger nærmest mulig der arbeidsplassene er, og ta høyde for vekst. God eiendomspolitikk er god miljøpolitikk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00