av Sondre Båtstrand | mai 5, 2009  

Jaktklager fikk medhold, men gaupene er allerede skutt

Først tre måneder etter gaupejakten har Miljøverndepartementet behandlet klagene og funnet ut av noen av kvotene var for store. Det hjelper fint lite, for gaupene er allerede skutt. Miljøpartiet De Grønne mener at om klageretten skal være reell, må våpnene ligge i ro inntil klagene er behandlet.

28. januar offentliggjorde Direktoratet for naturforvaltning årets kvoter til gaupejakten – en jakt som åpnet 1. februar. 119 gauper kunne skytes, og klagene kom raskt inn til Miljøverndepartementet. Likevel ble 109 gauper skutt i jaktperioden. – Vi frykter at det kan oppstå situasjoner der klagen vinner frem, men dyrene allerede er drept, uttalte jeg på vegne av Miljøpartiet De Grønne.

Nå, tre måneder etter jakten, har Miljøverndepartementet omsider behandlet klagene, og funnet ut at kvoten på fjorten gauper fastsatt av Rovviltnemnda i Hedmark var for høy. Departementet mener det holder med å skyte ti gauper. Problemet er at fjorten gauper ble skutt allerede for lenge siden.

Klageretten er ikke reell om dyret blir drept før klagene er skikkelig behandlet. Miljøpartiet De Grønne mente hele tiden at klagene som kom på kvotejakten var høyst relevante, og at det var grunn til bekymring over for store jaktkvoter. Ved å behandle klagene først etter at dyrene var skutt, tar ikke Miljøverndepartementet klagene på alvor.

Jeg håper årets blemme og pinlige situasjon fører til endringer. I fremtiden må klagene behandles før jakten gjennomføres.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det burde ikke være jakt på gaupe i det hele tatt.
Gaupa er sky og utøver ingen fare for mennesker.

Hva i all verden er begrunnelsen for å drepe 14 eller 10 gauper i Hedmark?

Sondre svarer: Årets gaupejakt var nok ganske unødvendig, der er vi enige. Begrunnelsen for jakten var vel den vanlige, nemlig frykt for at gauper skal spise annet enn vegetarmat…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne saken her er evig absurd! Takk for at du tar det opp!

Sondre svarer: Takk for at du legger igjen en hyggelig kommentar :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Miljøpartiet de grønne skulle absolutt ha rovdyrforvaltning som sin hjertesak.Det er snart forsent for våre bestander med alle tiltak som går mot rovdyra.

Sondre svarer: Jerv blir jaktet på med helikopter og gravd frem av hiene sine og skutt. Osdalsulvene får leve inntil videre, men så lenge Senterpartiet er i regjering er det aldri trygt for rovdyrene. Det er på tide med grønn politikk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00