av Sondre Båtstrand | mars 27, 2009  

Dyrevenner aksjonerte mot Cirkus Merano

Cirkus Merano ble fredag møtt av i underkant av 20 aktivister fra Dyrebeskyttelsen Bergen, NOAH for dyrs rettigheter og Miljøpartiet De Grønne.

Dyrevenner demonstrerte mot Cirkus Merano 27.mars

Dyrevenner demonstrerte mot Cirkus Merano 27.mars

Cirkus Merano har elefanter, kameler og hunder i manesjen. Det liker ikke byens dyrevenner:
- Vi er glade i sirkus, men synes at dyrene skal få slippe. Derfor er det gledelig at vi i år har to dyrefrie sirkus på turné i Norge, Cirkus Agora og Cirkus Zeppelin, men også trist at vi fortsatt har sirkus med dyr i manesjen.
- Både det fysiske og psykiske miljøet er mangelfullt. Den norske sirkussesongens 120-140 reisedøgn lar seg ikke kombinere med god dyrevelferd når dyrene fraktes som gods, og får få, eller ingen, muligheter til å leve ut sine naturlige behov og instinkter. Mesteparten av tiden tilbringer de fastlenket og/eller i trange bur, og de blir tvunget til å gjøre unaturlige og meningsløse øvelser. Mange av dyrene, ikke bare elefantene, utvikler stereotypisk atferd som et desperat forsøk på å takle livssituasjonen.
– Vi ønsker å forby alle dyrenumre i sirkus, ikke bare elefanter. Menneskelige artister, klovneri, akrobatikk og sjonglering gir glede uten noen ekkel bismak. Vi vil ikke sirkusbransjen til livs, men vi vil la dyrene slippe opplæring, transport og opptredener. Ny-sirkus viser at sirkus fungerer uten dyr, så la manesjene fylles med frivillige artister!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Støtter kampen mot dyr som underholdning!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Njæ, veit ikke helt om jeg er enig med deg her. Jeg er oppvokst rett ved siden av basen til Merano. Mitt inntrykk er at dyrene som reiser med Merano får særdeles godt stell. Reisedøgn derimot kan bli litt i drøyeste laget når de ferdes i mellom små tettsteder hvor de bare har en forestilling pr sted. Når de er i de store byene så har de jo flere forestillinger på samme sted og dyrene får litt mindre tid inne i bilene.
Når det gjelder dressuroppvisningen så trur jeg egentlig at de dyrene har bedre av å fortsette med det enn å slippes ut i det “fri”. De er oppvokst med det og vil ikke klare seg på samme måte hvis de blei overlatt til seg selv.
Jeg tror det vil være best om de dyrene som er oppvokst i sirkusmiljøet får leve ut sine liv der. Dere får heller fokusere mere på at det ikke taes inn nye dyr fra det fri for å brukes i sirkus i fremtiden.

…det er litt drøyt å kalle det “dyremisshandling”. Hvis du “slipper løs” en sirkus elefant ute på et jorde og reiser fra den, vil den bare følge etter til fots. Den “bor” nemmelig i det sirkuset, det er dens hjem. Det er der den får mat og stell, det er der den føler seg “hjemme”. Den vet ikke om noe annet liv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

- Det ser ut til at de fleste elefantene opprinnelig er viltfanget.
Dyrene har gjennomgått en ”Breaking down”, en psykisk nedbryting for å temme dem. De blir brutt ned til det punktet hvor de nærmest roper om hjelp, sier Torunn Knævelsrud, seksjonssjef for dyrevelferd i Mattilsynet til NRK.
http://nrk.no/nyheter/kultur/1.6201091

Jeg ser ikke hvordan en elefant kan få et godt liv i en transportvogn på norske landeveier.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Blir vel ikke det samme uten dyrene, og det sprøyte med at dyrene lider er bare tull.

Sondre: Jeg tror fortsatt ikke at elefanter liker sirkuslivet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00